Ιταλία: Ακροδεξιοί έγιναν «λαθρομετανάστες» για μια μέρα, αλλά... ναυάγησαν!

Ιταλία: Ακροδεξιοί έγιναν «λαθρομετανάστες» για μια μέρα, αλλά... ναυάγησαν!

Ήθελαν να δείξουν πόσο εύκολο είναι το ταξίδι των μεταναστών - Η μηχανή του σκάφους πήρε φωτιά και τα επτά μέλη του ακροδεξιού κόμματος, επιχειρώντας να στείλουν σήμα κινδύνου, τρύπησαν το φουσκωτό και κατέληξαν στο νερό – Διασώθηκαν από το λιμενικό της Μάλτας, το οποίο τώρα πρέπει να αποζημιώσουν

Ιταλία: Ακροδεξιοί έγιναν «λαθρομετανάστες» για μια μέρα, αλλά... ναυάγησαν!
Επτά μέλη της «Λέγκας του Βορρά», του ακροδεξιού ιταλικού κόμματος, σε μια προσπάθεια να δείξουν πως το ταξίδι που επιχειρούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την Ευρώπη δεν είναι διόλου επικίνδυνο, θέλησαν να ταξιδέψουν με φουσκωτό από την Ιταλία προς την Τυνησία. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως υπολόγιζαν, με αποτέλεσμα η… επιχείρηση να καταλήξει σε ναυάγιο – τουλάχιστον χωρίς θύματα - μετατρέποντας την ακροδεξιά φιέστα σε φάρσα. 

Οι επτά Ιταλοί προέρχονται από την Μόντενα και έριξαν το φουσκωτό τους στη θάλασσα στο λιμάνι Πόρτο Σάλβο, του ιταλικού νότου, με προορισμό τις ακτές της Τυνησίας, κοσμώντας το μάλιστα και με μια σημαία της Λέγκας του Βορρά. 

Κλείσιμο
Στα ανοιχτά της Μάλτας όμως, η θριαμβευτική επιχείρηση άρχισε να τους δυσκολεύει: Η μηχανή του σκάφους πήρε ξαφνικά φωτιά! Κατόρθωσαν να τη σβήσουν εγκαίρως, πριν καταστραφεί το φουσκωτό, όμως η αληθινή φάρσα, μόλις ξεκινούσε…

Στην προσπάθειά τους να εκπέμψουν σήμα κινδύνου, κατόρθωσαν να τρυπήσουν τη βάρκα! Προφανώς, ο εκτοξευτήρας «έβλεπε» σε λάθος κατεύθυνση και σύντομα και οι επτά βρέθηκαν στο νερό… Τουλάχιστον, τη στιγμή εκείνη, εκτόξευσαν επιτυχώς νέο σήμα κινδύνου, στο οποίο ανταποκρίθηκε το λιμενικό της Μάλτας, που έσπευσε προς τη διάσωσή τους. 

Εκτός του ότι έγιναν ρεζίλι σε όλη την Ιταλία – η είδηση κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης – οι επτά θα πρέπει τώρα να πληρώσουν και για τη διάσωση. 

Η όλη επιχείρηση είχε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επεδίωκαν οι εμπνευστές της, καθώς το μόνο που κατάφεραν, είναι να αποδείξουν πως οι κίνδυνοι ενός τέτοιου ταξιδιού είναι πολλοί και απρόσμενοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης