Πεκίνο: Πινγκ πονγκ, καλλιγραφία και ρομποτική για την Μισέλ Ομπάμα

Πεκίνο: Πινγκ πονγκ, καλλιγραφία και ρομποτική για την Μισέλ Ομπάμα

Πλούσια σε δραστηριότητες η επίσκεψη της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ στην Κίνα

Πεκίνο: Πινγκ πονγκ, καλλιγραφία και ρομποτική για την Μισέλ Ομπάμα

Αφού επισκέφθηκε την «Απαγορευμένη Πόλη» κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κίνα, η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα, είχε την ευκαιρία να παίξει πινγκ πονγκ και να δοκιμάσει τις ικανότητές της στην καλλιγραφία.


Κλείσιμο

Η Μισέλ Ομπάμα, η οποία συνοδεύεται από τις κόρες της, Σάσα και Μαλία, βρίσκεται στην Κίνα για να προωθήσει τους εκπαιδευτικούς και τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών.


Στο πλαίσιο, λοιπόν, των πολιτιστικών δεσμών, η σύζυγος του προέδρου των ΗΠΑ ενώ επισκεπτόταν σχολείο έπαιξε πινγκ πονγκ με την καθοδήγηση του καθηγητή.

Πριν πιάσει τη ρακέτα, ρώτησε με αγωνία αν την κρατάει σωστά και έπειτα από λίγες βολές ολοκλήρωσε το παιχνίδι, για να δεχθεί τα θερμά χειροκροτήματα των μαθητών που την παρακολουθούσαν.


«Ο σύζυγός μου παίζει. Νομίζει ότι είναι καλύτερος από ότι είναι στην πραγματικότητα», είπε με διάθεση χιούμορ η Ομπάμα.

Αργότερα, δοκίμασε τις ικανότητές της στην καλλιγραφία και με τη βοήθεια της πρώτης κυρίας της Κίνας, Πενγκ Λιουάν, επιχείρησε να γράψει λίγες κινεζικές λέξεις.


«Έχω άγχος», δήλωσε η Μισέλ Ομπάμα την ώρα που σήκωνε το ειδικό πινέλο καλλιγραφίας, ενώ η πρώτη κυρία της Κίνας την καθησύχασε, ενθαρρύνοντας την προσπάθειά της.


Έπειτα, οι δύο κυρίες επισκέφθηκαν τάξη ρομποτικής, όπου η σύζυγος του Μπαράκ Ομπάμα είχε την ευκαιρία να πειραματιστεί με ένα ρομπότ που είχαν κατασκευάσει μαθητές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης