Μέρκελ - Κάμερον: Κυρώσεις και πάγωμα λογαριασμών αν η Ρωσία δε συνομιλήσει με την Ουκρανία

Μέρκελ - Κάμερον: Κυρώσεις και πάγωμα λογαριασμών αν η Ρωσία δε συνομιλήσει με την Ουκρανία

Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας προειδοποιεί ότι θα διαλύσει το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας

Μέρκελ - Κάμερον: Κυρώσεις και πάγωμα λογαριασμών αν η Ρωσία δε συνομιλήσει με την Ουκρανία

Μετά την απόφαση για κυρώσεις των ΗΠΑ σε πολίτες της Ρωσίας και της Κριμαίας που υπονομεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες ή τους θεσμούς στην Ουκρανία, ανάλογη θέση παίρνει και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Μέρκελ απείλησε τη Ρωσία με κυρώσεις σχετικά με τη χορήγηση βίζα σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Πούτιν, αλλά και πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων τους, αν η χώρα δεν εμπλακεί σε διάλογο με την Ουκρανία ώστε να επιλυθεί η κρίση στη χώρα.

Κλείσιμο

Την ίδια στιγμή, και ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποιεί ότι θα υπάρξουν ανάλογοι περιορισμοί σε Ρώσους αξιωματούχους αν η Ρωσία δεν αποφασίσει να συνομιλήσει με την ουκρανική πλευρά για τον τερματισμό της κρίσιμης κατάστασης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, κάλεσε τη Ρωσία να αποσύρει άμεσα τα στρατεύματά της από την Κριμαία, τονίζοντας, μάλιστα, πως η απόφαση για δημοψήφισμα απόσχισης στην Κριμαία είναι αντίθετη με το σύνταγμα της Ουκρανίας, άρα και παράνομη.

Στο μεταξύ, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, δήλωσε πως είναι έτοιμος να διαλύσει τη το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας, έπειτα από το αίτημα προσάρτησής της στη Ρωσία.

Σχετικά με το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την 16η Μαρτίου, ο Τουρτσίνοφ δήλωσε πως πρόκειται για «δημοψήφισμα - φάρσα, ένα έγκλημα το οποίο οργανώνουν οι ρωσικές δυνάμεις».

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης