Συρία: Ακατάπαυστος βομβαρδισμός της πόλης Γιάμπρουντ από τον στρατό

Συρία: Ακατάπαυστος βομβαρδισμός της πόλης Γιάμπρουντ από τον στρατό

Τρεις εβδομάδες αφού οι συριακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση σε αυτή την περιοχή στρατηγικής σημασίας, στα βόρεια της Δαμασκού

Συρία: Ακατάπαυστος βομβαρδισμός της πόλης Γιάμπρουντ από τον στρατό
Ελικόπτερα του συριακού καθεστώτος βομβάρδισαν σήμερα με βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά θέσεις ανταρτών κοντά στην πόλη Γιάμπρουντ, προπύργιο των αντικαθεστωτικών, τρεις εβδομάδες αφού οι συριακές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν μια ευρεία εκκαθαριστική επιχείρηση σε αυτή την περιοχή στρατηγικής σημασίας, στα βόρεια της Δαμασκού, όπως ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Την προηγουμένη τουλάχιστον 15 αντάρτες σκοτώθηκαν σε μάχες σε αυτή την περιοχή κοντά στα σύνορα με το Λίβανο, ανέφερε η ίδια ΜΚΟ.

Κλείσιμο
Την Δευτέρα, το καθεστώς του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ είχε ανακοινώσει ότι ανακατέλαβε την πόλη Σάχελ, προ των πυλών της Γιάμπρουντ. Όμως σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών μεταξύ των αντικαθεστωτικών ακτιβιστών, των ιατρών και των στρατιωτικών στη Συρία, ο συριακός στρατός δεν ανέκτησε παρά μόνο μερικούς τομείς της κοινότητας αυτής.

Η Γιάμπρουντ βρίσκεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους της περιοχής Καλαμούν κι εποπτεύει τον στρατηγικής σημασίας αυτοκινητόδρομο ο οποίος συνδέει τη Δαμασκό με τη Χομς, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

«Ο στρατός ετοιμάζεται να πολιορκήσει τη Γιάμπρουντ, το μεγαλύτερο και τελευταίο οχυρό των τρομοκρατών στην περιοχή Καλαμούν ανακτώντας τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας λόφων γύρω από την πόλη», έγραψε σήμερα η εφημερίδα αλ Ουάταν, η οποία πρόσκειται στις συριακές αρχές.

Η επίθεση που εξαπέλυσε ο συριακός στρατός στην περιοχή της Γιάμπρουντ σημειώθηκε μία ημέρα μετά την έκρηξη σε ένα εργοστάσιο κατασκευής πυρομαχικών που φέρεται να είχε δημιουργήσει το Μέτωπο αλ Νόσρα, ο επίσημος βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, στα βορειοδυτικά της χώρας, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τρεις γυναίκες οι οποίες ζούσαν στην περιοχή.

Πάνω από 140.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εκατομμύρια έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους από τον Μάρτιο του 2011, όταν άρχιζαν οι διαδηλώσεις εναντίον του καθεστώτος Άσαντ οι οποίες εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης