Απίστευτα σχόλια γερμανικής εφημερίδας κατά της Ελλάδας με αφορμή το «Μικρό Ψάρι»

Απίστευτα σχόλια γερμανικής εφημερίδας κατά της Ελλάδας με αφορμή το «Μικρό Ψάρι»

«Αν η ταινία είναι ενδεικτική για την κατάσταση στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά. Γεγονός που δεν θα πρέπει να εκπλήσσει πια κανέναν: Η φύση σε εγκατάλειψη, οι άνθρωποι σαν πεινασμένα αρπακτικά έτοιμα να κατασπαράξουν το ένα το άλλο...»

Απίστευτα σχόλια γερμανικής εφημερίδας κατά της Ελλάδας με αφορμή το «Μικρό Ψάρι»
«Οι ελληνικές ταινίες που προβάλλονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου δείχνουν έναν κόσμο, στον οποίο ο ένας εξαπατά τον άλλο», παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε αφιέρωμα για την ελληνική παρουσία στην Μπερλινάλε:

«Στις συνήθεις προκαταλήψεις των κριτικών κινηματογράφου συγκαταλέγεται ότι οι ταινίες αντικατοπτρίζουν την κατάσταση στις χώρες παραγωγής τους. Σε περίπτωση που η ταινία "Μικρό Ψάρι" του Γιάννη Οικονομίδη είναι ενδεικτική για την κατάσταση στην Ελλάδα, τότε τα πράγματα στη χώρα δεν πάνε καλά. Γεγονός που δεν θα πρέπει να εκπλήσσει πια κανέναν: Η φύση σε εγκατάλειψη, οι άνθρωποι σαν πεινασμένα αρπακτικά έτοιμα να κατασπαράξουν το ένα το άλλο. Σε ένα τέτοιο κόσμο ζει ο ήρωας της ταινίας. (…) Η ταινία "Μικρό Ψάρι" θα αποτελούσε, ίσως, εξαίρεση αν δεν ήταν οι ταινίες του Γιώργου Σερβετά "Να κάθεσαι και να κοιτάς" ή η ταινία του Θανάση Καρανικόλα "Στο Σπίτι", που και αυτές έχουν παρόμοια σκοτεινές πινελιές», επισημαίνει η εφημερίδα.

Κλείσιμο
Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης