Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου

Τουλάχιστον επτά νεκροί και 15 τραυματίες, σύμφωνα με το Reuters - Στις φλόγες τυλίχθηκαν καταστήματα έξω από το αεροδρόμιο

Σομαλία: Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου
Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα μπροστά από την είσοδο του αυστηρά φρουρούμενου συγκροτήματος που στεγάζει το διεθνές αεροδρόμιο του Μογκαντίσου, το γενικό επιτελείο της Δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης (AMISOM), καθώς και πολλούς ξένους διπλωμάτες, προκαλώντας θύματα, έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή και αυτόπτες μάρτυρες.

Τουλάχιστον επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλα 15 έχουν τραυματιστεί. «Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει το θάνατο επτά ανθρώπων και τον τραυματισμό 15. Πολλά αυτοκίνητα κάηκαν» δήλωσε ο συνταγματάρχης της αστυνομίας Αμπντικαντίρ Άχμεντ.

Κλείσιμο
«Ένα αυτοκίνητο γεμάτο εκρηκτικά εξερράγη με τηλεχειρισμό μπροστά από ένα κατάστημα τσαγιού λίγο έξω από το αεροδρόμιο» πρόσθεσε ο Άχμεντ.

Μικρά καταστήματα τσαγιού έξω από το αεροδρόμιο έχουν πάρει φωτιά και ένα πτώμα είναι ορατό κοντά σ' ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο, δήλωσε φωτογράφος του Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ωστόσο σύμφωνα με το Reuters, η αστυνομία υποψιάζεται την οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ που πρόσκειται στην Αλ Κάιντα.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης