Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη

Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη

Με την απειλή βόμβας Ουκρανός αεροπειρατής ζήτησε το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο Σότσι της Ρωσίας που ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Αεροπειρατεία σε τουρκικό αεροσκάφος στην Κωνσταντινούπολη
Μια περίεργη υπόθεση αεροπειρατείας βρίσκεται σε εξέλιξη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Ο επίδοξος αεροπειρατής -πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Ουκρανός- απείλησε ότι θα ενεργοποιήσει βόμβα και ζήτησε το αεροσκάφος της τουρκικής εταιρείας Pegasus, που είχε απογειωθεί από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, να προσγειωθεί στην ρωσική πόλη του Σότσι όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η τελετή έναρξης των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων.

Μόλις ο αεροπειρατής απείλησε πως θα ενεργοποιήσει την βόμβα, ο πιλότος του τουρκικού αεροσκάφους εξέπεμψε σήμα για αεροπειρατεία και δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F16 προσέγγισαν το αεροπλάνο και το συνόδευσαν στον αρχικό του προορισμό, όπου και προσγειώθηκε.

Κλείσιμο
Ο επίδοξος αεροπειρατής καθόταν στη θέση 2F, ενώ οι επιβάτες ήταν 110, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Συγκοινωνιών της Τουρκίας.

Μετά την προσγείωση ο εναέριος χώρος του διεθνούς αεροδρομίου Σαμπιχά Γκιοκτσέν στην ανατολική Τουρκία αποκλείστηκε. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους. Να σημειωθεί πως μονάδα επέμβασης της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας εισήλθε αμέσως στο αεροπλάνο και έχει αρχίσει τον έλεγχο των επιβατών.

Η υπόθεση είναι ακόμη σε εξέλιξη. Κι αυτό διότι παρά το γεγονός ότι το αεροσκάφος βρίσκεται σταθμευμένο σε ειδικό χώρο του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν ο αεροπειρατής έχει την βόμβα πάνω του, αν η υποτιθέμενη βόμβα βρίσκεται σε κάποιο χώρο του αεροσκάφους, ενώ είναι πιθανό να μην υπάρχει καν βόμβα και απλώς ο αεροπειρατής να απειλεί ότι θα τινάξει το αεροσκάφος στον αέρα..

Πάντως, μιλώντας στο πρακτορείο Associated Press, Τούρκος αξιωματούχος διέψευσε την πληροφορία πως ο αεροπειρατής ζήτησε την ανακατεύθυνση του αεροσκάφους προς το Σότσι, προσθέτοντας πως η Αστυνομία ελέγχει το αεροπλάνο μετά από καταγγελία για βόμβα. 

Σύμφωνα με πιο πρόσφατες πληροφορίες, συνελήφθη ο επίδοξος αεροπειρατής μετά την επέμβαση των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης