Αλβανία: Η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης πληθυσμού

Αλβανία: Η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης πληθυσμού

Το 2001 στην Αλβανία ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού ανερχόταν στα 30,6 χρόνια - Το 2011 ο μέσος όρος ηλικίας του αλβανικού πληθυσμού ανερχόταν στα 35,3 έτη

Αλβανία: Η χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης πληθυσμού
Το 2011 ο μέσος όρος ηλικίας του αλβανικού πληθυσμού αυξήθηκε κατά 15% σε σύγκριση με το 2001, γεγονός που καθιστά την Αλβανία, τη χώρα με τον ταχύτερο ρυθμό γήρανσης του πληθυσμού στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από έρευνα που πραγματοποίησε η οργάνωση «Open Data Αλβανία», σύμφωνα με την οποία, το 2011, ο μέσος όρος ηλικίας του αλβανικού πληθυσμού ανερχόταν στα 35,3 έτη, περίπου 5 χρόνια μεγαλύτερος από ό,τι το 2001, όταν ήταν 30,6 έτη.

Κλείσιμο
«Το 2001 στην Αλβανία ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού ανερχόταν στα 30,6 χρόνια και κατά τη δεκαετία 2001- 2011 η γήρανση του πληθυσμού ήταν κατά μέσο όρο 4,7%» αναφέρει η έρευνα.

Σύμφωνα με την «Open data Albania», ο μέσος όρος γήρανσης στην ΕΕ τη δεκαετία αυτή ήταν 2,9 έτη. Αυτός ο δείκτης κατατάσσει την Αλβανία ως τη χώρα με την ταχύτερη γήρανση στην Ευρώπη μετά τη Λιθουανία, αναφέρει η έρευνα που παρουσίασε η οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης