Διχάζει τη Γερμανία η πολύτεκνη υπουργός Άμυνας

Διχάζει τη Γερμανία η πολύτεκνη υπουργός Άμυνας

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δε φαίνεται να είναι τόσο δημοφιλής όσο η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας

Διχάζει τη Γερμανία η πολύτεκνη υπουργός Άμυνας
Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η πρώτη γυναίκα υπουργός Άμυνας στη Γερμανία, διχάζει την πατρίδα της.

Η «μητέρα του γερμανικού στρατεύματος», όπως επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», δεν ειναι αποδεκτή από το 43% των πολιτών στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ. Την ίδια ώρα, το 40% εγκρίνουν την τοποθέτησή της στο συγκεκριμένο υπουργείο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα «Bild», τo 16% των Γερμανών δεν επιθυμεί να εκφράσει άποψη για το θέμα.

Η Ούρσουλα, που γεννήθηκε στις Βρυξέλλες κι έχει ζήσει στο Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, μιλά άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάστηκε ως γυναικολόγος πριν εισέλθει στην πολιτική στα 42 της, μια εμπειρία που την κάνει να ξεχωρίζει από πολλούς πολιτικούς καριέρας της Bundestag. Είναι, επίσης, μητέρα επτά παιδιών και παντρεμένη με έναν αριστοκράτη, ο οποίος διευθύνει μια εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας. 

Αν και ο γερμανικός Τύπος έσπευσε να προβλέψει ότι μπορεί να είναι η διάδοχος της Μέρκελ στο κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών - πάντως η Γερμανίδα καγκελάριος δεν έχει δώσει μέχρι τώρα σε κανέναν το «δακτυλίδι»- η Ούρσουλα δεν φαίνεται να είναι τόσο δημοφιλής όσο η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας. 

Εξάλλου το υπουργείο Αμυνας θεωρείται «ηλεκτρική καρέκλα», και αν δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, όπως πολλοί προκάτοχοί της, κινδυνεύει να... «καεί» πολιτικά.    


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης