De Telegraaf: «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα»

De Telegraaf: «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα»

Η ολλανδική εφημερίδα σχολιάζει την ανεργία, την κρίση και τις οικονομικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα υπό το πρίσμα των αποτελεσμάτων των πρόσφατων δημοσκοπήσεων

De Telegraaf: «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα»
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων στη χώρα μας και με τίτλο «H άκρα αριστερά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα», σχολιάζει μέσα από δημοσίευμά της η ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα αναφέρεται στις δημοσκοπήσεις της περασμένης Δευτέρας, σύμφωνα με τις οποίες, «το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 22% των ψήφων και είναι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας. Στον ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται, υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα, διάφορα μαρξιστικά και περιβαλλοντολογικά κινήματα» σημειώνει η εφημερίδα και προσθέτει: «Η Νέα Δημοκρατία, το συντηρητικό κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, λαμβάνει το 21% των ψήφων, ενώ τρίτο κόμμα είναι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις η ακροδεξιά Χρυσή Αυγή με 9%. Το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, που ήταν επί πολλά χρόνια το μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, δεν καταφέρνει να πάρει ούτε το 5% το ψήφων. Το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στην Κυβέρνηση Σαμαρά».

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει η ολλανδική εφημερίδα, «Οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι δύσκολες και η ανεργία έχει φτάσει στα ύψη (27%). Η κυβέρνηση επιδιώκει για το επόμενο έτος ανάπτυξη της οικονομίας κατά 0,6%. Η Αθήνα προσπαθούσε να πείσει τους τελευταίους μήνες την τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, ύψους 1 δις ευρώ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Η τρόικα που αναχώρησε από την Ελλάδα την Δευτέρα, ανέφερε ότι υπάρχει «μικρή πρόοδος»» συμπληρώνει η De Telegraaf.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης