Έρευνα για τον Γάλλο δήμαρχο που δήλωσε ότι «ο Χίτλερ δεν σκότωσε αρκετούς ρομά»

Έρευνα για τον Γάλλο δήμαρχο που δήλωσε ότι «ο Χίτλερ δεν σκότωσε αρκετούς ρομά»

Ο ίδιος το αρνείται αλλά το ηχητικό απόσπασμα που «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Courrier de' Ouest, τον διαψεύδει 

Έρευνα για τον Γάλλο δήμαρχο που δήλωσε ότι «ο Χίτλερ δεν σκότωσε αρκετούς ρομά»
Αίσθηση προκάλεσε την Δευτέρα η δήλωση του δημάρχου του Σολέ, ο οποίος είπε ούτε λίγο ούτε πολύ πως «ο Χίτλερ δεν εξόντωσε αρκετούς ρομά».

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Ζιλ Μπουρντουλέι, είχε συναντηθεί την Κυριακή με ομάδα ρομά έξω από το Σολέ, στη δυτική Γαλλία, οι οποίοι είχαν στήσει καταυλισμό σε κοινοτική περιοχή και τους ζήτησε να φύγουν. Αυτοί όμως ήταν ανένδοτοι και δεν έφευγαν και τότε, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Courrier de' Ouest που ήταν παρών, ο Μπουρντουλέι τους είπε: «μάλλον ο Χίτλερ δεν είχε σκοτώσει αρκετούς τσιγγάνους».

Κλείσιμο
Βέβαια ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν. Όμως διαψεύστηκε, καθώς η εφημερίδα «ανέβασε» στη σελίδα της στο Ίντερνερ το ηχητικό απόσπασμα, στο οποίο ο Μπουρντουλέι λέει ακριβώς αυτά τα λόγια.



Έτσι, ο κεντρώος πολιτικός δεν αποφεύγει τις επιπτώσεις. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας κάλεσε την τοπική εισαγγελία να ερευνήσει εάν σε βάρος του Μπουρντουλέι μπορεί να ξεκινήσει δίωξη για εξύμνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, δηλαδή τον διωγμό και την εξόντωση Ρομά στα ναζιστικά στρατόπεδα κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Στελέχη του UDI έχουν καταδικάσει έντονα τις δηλώσεις του Μπουρντουλέι, ζητώντας ανοικτά διαγραφή του.

Πάντως στο παρελθόν το θέμα των καταυλισμών των ρομά στη Γαλλία έχουν προκαλέσει πολλές πολιτικές -και όχι μόνο- αντιπαραθέσεις.

Το ηχητικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης