Υπάρχει το τέρας του Λοχ Νες; Τι απαντάει διάσημος επιστήμονας

Υπάρχει το τέρας του Λοχ Νες; Τι απαντάει διάσημος επιστήμονας

Mία νέα θεωρία έρχεται να ταράξει τα νερά στα οποία φαίνεται να κολυμπούσε επί χρόνια η Νέσσι, το μυθικό τέρας του Λοχ Νες, προκαλώντας τιδράσεις κυρίως στους υποστηρικτές του μύθου.

Υπάρχει το τέρας του Λοχ Νες; Τι απαντάει διάσημος επιστήμονας
Μυθικό τέρας ή απλά φυσική δραστηριότητα του νερού το πασίγνωστο «Τέρας του Λοχ Νες»; Σε αυτή την ερώτηση προσπαθεί να απαντήσει ο Ιταλός γεωλόγος Λουίτζι Πικάρντι, ο οποίος δίνει μία νέα επιστημονική εξήγηση στα φαινόμενα που δημιούργησαν τον μύθο.


Ο Πικάρντι πρωτοδημοσιοποίησε την θεωρία του το 2001, υποστηρίζοντας σε ημερίδα επιστημόνων ότι μάλλον σεισμικές δονήσεις δημιούργησαν το μύθο της Νέσσι.


Η πρώτη μαρτυρία ότι κάποιος είδε το περίεργο αυτό πλάσμα στη λίμνη έγινε τον 6ο αιώνα και σύμφωνα με τον μύθο, το τέρας εμφανιζόταν έπειτα από έντονες δονήσεις και αναταραχή του νερού της λίμνης.


Ο Πικάρντι υποστηρίζει ότι «η λίμνη βρίσκεται σε ένα περίεργο σημείο. Οι έντονες δονήσεις στην περιοχή σε συνδυασμό με τις φυσαλίδες που προκαλούνται στο νερό, είναι αρκετά για να ενισχύσουν το μύθο για την ύπαρξη του μυθικού τέρατος. Τα συγκεκριμένα φαινόμενα μπορεί να οφείλονται και σε κάποια διαρροή αερίου, αλλά η εκδοχή της Νέσσι είναι μάλλον πιο ενδιαφέρουσα».


Κλείσιμο
Η θεωρία του Ιταλού επιστήμονα έχει λάβει έντονες κριτικές, κυρίως από τους υποστηρικτές του μύθου. Ο Γκάρι Κάμπελ, μάλιστα, πρόεδρος του fan club του τέρατος της λίμνης, αντικρούει τη θεωρία του Πικάντι, λέγοντας ότι «υπάρχουν στοιχεία και αποδείξεις που ενισχύουν την ύπαρξη της Νέσσι. Πολλές μαρτυρίες, μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα ον με μακρύ λαιμό και μεγάλο κεφάλι. Υπάρχει κάτι εκεί μέσα».


Οι πιο πρόσφατες μαρτυρίες που αφορούν στη Νέσσι έγιναν το 2012, όταν κατά τα λεγόμενα ενός βαρκάρη, ένα πλάσμα ακολουθούσε επί ώρα την βάρκα του, από βάθος 22 μέτρων. Το ίδιο έτος τραβήχτηκε και μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται ένα μεγάλο αντικείμενο, που θυμίζει ζώο, με μακρύ λαιμό, το οποίο όταν αντιλήφθηκε την ύπαρξη ανθρώπου βούτηξε στο βυθό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης