Φονική βομβιστική επίθεση κοντά σε σχολείο στο Πακιστάν

Φονική βομβιστική επίθεση κοντά σε σχολείο στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεση κοντά σε ένα κορανικό σχολείο στην Πεσαουάρ

Φονική βομβιστική επίθεση κοντά σε σχολείο στο Πακιστάν
Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 28 τραυματίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεση κοντά σε ένα κορανικό σχολείο στην Πεσαουάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

«Ήταν μια επίθεση καμικάζι στην οποία σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι και περισσότεροι από 28 τραυματίσθηκαν», δήλωσε ο Σάφι Ούλαχ, ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στη συνέχεια προσέθεσε πως «ο καμικάζι, ο οποίος κινούνταν πεζή, πυροβόλησε αρχικά εναντίον των αστυνομικών φρουρών που ήταν ανεπτυγμένοι μπροστά από το τέμενος, στη συνέχεια μπήκε μέσα στην αίθουσα προσευχής όπου ανατίναξε τα εκρηκτικά του μεταξύ των πιστών, λίγο πριν αρχίσουν οι προσευχές».

Κλείσιμο
Το τέμενος και τα γειτονικά του κτίρια, ανάμεσά τους και το σχολείο, βρίσκονται στην Γκουλσάν Κόλονι, μια συνοικία στην οποία κατοικούν κυρίως σιίτες, στις παρυφές της Πεσαουάρ.

Τον απολογισμό των 14 νεκρών επιβεβαίωσαν άλλοι δύο αξιωματούχοι της αστυνομίας, ο Σουκάτ Χαν και ο Ιμράν Σαχίντ.

Ουδείς έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

Οι σιίτες αποτελούν το 20% του πληθυσμού του Πακιστάν, μιας κυρίως σουνιτικής χώρας 180 εκατ. κατοίκων, αλλά γίνονται ολοένα και περισσότερο στόχοι επιθέσεων από εξτρεμιστικές οργανώσεις που τους κατηγορούν ότι διαφθείρουν το ισλάμ και είναι πράκτορες του Ιράν, της πρώτης σιιτικής δύναμης στον κόσμο.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης