Συνέδριο: Οι νέες τεχνολογίες και ο ρόλος τους στη σύγχρονη ιατρική φροντίδα

Συνέδριο: Οι νέες τεχνολογίες και ο ρόλος τους στη σύγχρονη ιατρική φροντίδα

Με σκοπό την επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών όλων των ειδικοτήτων για τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης τους, το συνέδριο περιλαμβάνει μεγάλη θεματολογία με αναφορές στα νέα φάρμακα και τη βελτίωση που επιφέρουν στη θεραπεία

Συνέδριο: Οι νέες τεχνολογίες και ο ρόλος τους στη σύγχρονη ιατρική φροντίδα
«Ό,τι νεότερο στην Ιατρική» θα παρουσιαστεί στη διάρκεια του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Εταιρίας Ιατρικών Σπουδών, μιας από τις εγκυρότερες και παλαιότερες επιστημονικές ιατρικές εταιρείες της χώρας με σημαντική συμβολή  στην εκπαίδευση και επιμόρφωση γενεών ιατρών.
 
Οι εργασίες του Συνεδρίου αρχίζουν την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Royal Olympic στην Αθήνα, και ολοκληρώνονται το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.
 
Κλείσιμο
Με σκοπό την επιμόρφωση των Ελλήνων ιατρών όλων των ειδικοτήτων για τις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης τους, το συνέδριο περιλαμβάνει μεγάλη θεματολογία με αναφορές στα νέα φάρμακα και τη βελτίωση που επιφέρουν στη θεραπεία, στις νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στη διαγνωστική και θεραπευτική φαρέτρα, στην οργάνωση και χρηματοδότηση των Συστημάτων Υγείας και τη διαχείριση της ιατρικής πληροφορίας καθώς και για το πρόβλημα της ιατρικής αστικής ευθύνης.
 
Παράλληλα, στο συνέδριο θα παρουσιαστεί ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τον κλινικό ιατρό, όπως: χρόνια νοσήματα-καρκίνος, σπάνια νοσήματα, νεότερες εξελίξεις στη χειρουργική, γηριατρική, αλλά και εξελίξεις σε διαγνωστικές μεθόδους κ.ά.
 
Στην Εναρκτήρια Διάλεξη, θα δοθεί μια κοινωνική διάσταση -επιπλέον της ιατρικής- και τεχνολογικής θεματολογίας του συνεδρίου. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Διονύσιος Βώρος, θα θίξει το θέμα των ειδικοτήτων των ιατρών στη χώρα μας και της φυγής τους στο εξωτερικό, καθώς το δεύτερο εξελίσσεται σε μείζον πρόβλημα στο περιβάλλον της οικονομικής κρίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης