Πέντε καινοτόμα projects που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο

Πέντε καινοτόμα projects που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο

Η... vegan μαγιονέζα, τα Θιβετιανά γλυπτά πάγου και μια εφαρμογή που επιτρέπει στους εθελοντές να "βλέπουν" για λογαριασμό ενός τυφλού ανθρώπου

Πέντε καινοτόμα projects που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στον κόσμο
Η Lisa Goldapple είναι η αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Atlas of the Future
και ελπίζει ότι οι συνεντεύξεις με τους ανθρώπους που κάνουν "πραγματικά καλή δουλειά" θα μεταδώσει το θετικό vibe σε όλο τον κόσμο.

Κλείσιμο
Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο σημαντικές κοινωνικές καινοτομίες που έχει ανακαλύψει μαζί με τους συναδέλφους της στο Atlas of the Future.

Δείτε τη vegan μαγιονέζα, Θιβετιανά γλυπτά πάγου, μέχρι και μια εφαρμογή που επιτρέπει στους εθελοντές να "βλέπουν" για λογαριασμό ενός τυφλού ανθρώπου.

1. Just - Σαν Φρανσίσκο, Η.Π.Α.

Δεν χρειάζεται να είσαι vegan για να εκτιμήσεις πώς αυτός ο "vegan mayo CEO" αλλάζει την τεχνολογία τροφίμων. Ο Josh Tetrick ανακατεύει τηγανίτες, βάφλες και muffins χωρίς αυγά γιατί απλά θέλει να χρησιμοποιήσει τα φυτικά προϊόντα ως πλατφόρμα για αλλαγή. Για τον Tetrick, το παν είναι να εξασφαλιστεί ότι όλοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να τρώνε θρεπτικά τρόφιμα - και να αλλάξει τις διατροφικές συνήθειες των κλιματικά συνειδητοποιημένων ανθρώπων σε μια πιο περιβαλλοντικά βιώσιμη κατεύθυνση. Δεν μπορείς να διαφωνήσεις με αυτό.



2. The Ice Stupa Project - Trans-Himalaya, Ινδία

Το Ice Stupa project είναι μια εκπληκτική λύση στο πρόβλημα της λειψυδρίας στην έρημο των Ιμαλαΐων. Κάθε άνοιξη, οι κάτοικοι των βουνών αγωνίζονται για το νερό στα χωριά της βόρειας Ινδίας, έτσι ένας μηχανικός έχει επινοήσει μια απλή και όμορφη σωτηρία. Παγώνει το νερό σε πανύψηλους τεχνητούς παγετώνες που μοιάζουν με Θιβετιανές θρησκευτικές στούπες. Δεν χρειάζονται αντλίες ή ενέργεια, μόνο βαρύτητα για να πιέσουν το νερό σε ένα γεωμετρικό σχήμα, που σημαίνει ότι μπορούν να ποτίζουν καλλιέργειες και οπωροφόρα δέντρα καθώς και να παρέχουν νερό στα χωριά.



3. Be My Eyes - Δανία

Πώς θα σου φαινόταν ένα ευφάνταστο σχέδιο που θα επιτρέπει να είμαστε χρήσιμοι στον ελεύθερο μας χρόνο; Το Be My Eyes κάνει αυτό ακριβώς. Η δωρεάν εφαρμογή smartphone συνδέει τους εθελοντές σε όλο τον κόσμο με όλους εκείνους που είναι τυφλοί ή έχουν γενικά προβλήματα όρασης. Απλά περιγράφεις τι προσπαθεί να δει το άτομο με το πρόβλημα όρασης μέσα από την κάμερα του smartphone. Είναι μια εμπειρία που πραγματικά σε ανταμείβει με αντάλλαγμα μόνο λίγο από το χρόνο σου.



4. #1000BlackGirlBooks - Φιλαδέλφεια, Η.Π.Α.

Ένα αυτοαπασχολούμενο "αγοροκόριτσο", η Marley Dias, είναι μόλις 13, αλλά όταν ήταν 11 αυτή η λογοτέχνης ακτιβίστρια ξεκίνησε το #1000BlackGirlBooks επειδή ήταν απογοητευμένη που τα μαύρα κορίτσια δεν είναι σχεδόν ποτέ ο κύριος χαρακτήρας στην παιδική λογοτεχνία. Είχε κουραστεί να διαβάζει μόνο για τα "λευκά αγόρια και τα σκυλιά τους", έτσι άρχισε να μαζεύει βιβλία στα οποία τα μαύρα κορίτσια είναι οι κύριοι χαρακτήρες και μέχρι στιγμής έχει ξεπεράσει τα 1000. Μπορούμε να περιμένουμε ακόμα περισσότερα καθώς η Marley συνεχίζει να αυξάνει τη λίστα των βιβλίων της.



5. Homeboy Recycling - Λος Άντζελες, Η.Π.Α.

Η Kabira Stokes θέλει να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στα πράγματα που η κοινωνία μας κατατάσσει ως αναλώσιμα. Με το πρόγραμμα Homeboy Recycling, ασχολείται με δύο από τα μεγαλύτερα προβλήματα της Καλιφόρνιας - τους χώρους υγειονομικής ταφής και τις φυλακές. Δίνει ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτιση σε πρώην κρατούμενους, οι οποίοι καταστρέφουν τις ηλεκτρονικές συσκευές για να ανακτήσουν πολύτιμη αξία από τα ηλεκτρονικά απόβλητα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης