H Western Digital εξαγοράζει την SanDisk για 19 δισεκατομμύρια δολάρια

H Western Digital εξαγοράζει την SanDisk για 19 δισεκατομμύρια δολάρια

Μία ακόμα μεγάλη εξαγορά στον χώρο της υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα σκαριά, με την μεγαλύτερη εταιρία σκληρών δίσκων στον κόσμο Western Digital να εξαγοράζει την SanDisk, την επίσης μεγαλύτερη εταιρία αποθήκευσης σε flash memories

H Western Digital εξαγοράζει την SanDisk για 19 δισεκατομμύρια δολάρια
Μετά την πρόσφατη συμφωνία της Dell με την EMC, μία ακόμα μεγάλη συμφωνία έγινε στην Αμερική μεταξύ δύο από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες εταιρίες στον χώρο των υπολογιστών. Σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις, το συνοικέσιο που υπήρχε στα σκαριά εδώ και αρκετό καιρό, προχωρά σε... γάμο, καθώς η Western Digital, η μεγαλύτερη εταιρία σκληρών δίσκων και άλλων αποθηκευτικών μέσων στον κόσμο, εξαγοράζει την επίσης γνωστή SanDisk που είναι και αυτή με την σειρά της η μεγαλύτερη στον κόσμο σε αποθηκευτικά μέσα flash memories (κάρτες μνήμης, USB sticks κ.λπ.). 

Η εξαγορά έγινε με 86,5 δολάρια ανά μετοχή της SanDisk, με το συνολικό ποσό της συναλλαγής να ανέρχεται στο τεράστιο ποσό των 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η ένωση δημιουργεί την μεγαλύτερη δύναμη αποθηκευτικών μέσων στον κόσμο, καθώς και οι δύο εταιρίες θα έχουν πια την κυρίαρχη θέση στον εφοδιασμό με μνήμες σε όλες τις εκδοχές της βιομηχανίας των υπολογιστών αλλά και των κινητών συσκευών (όπου παρουσιάζεται και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον).

Κλείσιμο
Και οι δύο εταιρίες έχουν την έδρα τους στην Καλιφόρνια, και δραστηριοποιούνται για αρκετές δεκαετίες. Η SanDisk ήταν για πολύ καιρό συνεργάτης της Τoshiba, την πιο σημαντική ανταγωνίστρια της Western Digital στην αγορά των σκληρών δίσκων. Η συμφωνία πάντως δεν πρόκειται να αλλάξει την σχέση της SanDisk με την Toshiba ενώ η τελική συμφωνία αναμένεται να εγκριθεί μετά τα μέσα της επόμενης χρονιάς, καθώς πρέπει να περάσει όχι μόνο από την έγκριση των μετόχων αλλά και από τις επιτροπές ανταγωνισμού στην Αμερική αλλά και σε άλλες χώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης