Αυτή είναι η συσκευή που θα αλλάξει τα πάντα στις φωτογραφικές μηχανές

Αυτή είναι η συσκευή που θα αλλάξει τα πάντα στις φωτογραφικές μηχανές

Η L16 διαθέτει ούτε λίγο ούτε πολύ 16(!) φακούς πάνω σε ένα μικρό σώμα, και μπορεί να δημιουργεί φωτογραφίες που φθάνουν τα 52MP

Αυτή είναι η συσκευή που θα αλλάξει τα πάντα στις φωτογραφικές μηχανές
Eίναι σίγουρα ότι πιο ενδιαφέρον και πρωτοποριακό έχουμε δει στην φωτογραφική βιομηχανία τον τελευταίο καιρό. Πρόκειται για ένα δημιούργημα μερικών ιδιαίτερα «φωτισμένων» μυαλών της εταιρίας Light, το οποίο ετοιμάζεται μυστικά εδώ και αρκετό καιρό. Και μόλις χθες είδε το φως της δημοσιότητας το τελικό του σχέδιο, μαζί με εικόνες και βίντεο αλλά και κάποιες λεπτομέρειες που αφορούν την αρκετά περίπλοκη αλλά και πολύ πρωτότυπη λειτουργία του.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες, έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή στο μέγεθος ενός τηλεφώνου με λίγο μεγαλύτερο πάχος. Στην μία του όψη έχουν ενσωματωθεί 16 (!) φακοί, σε τρία διαφορετικά εστιακά μήκη. Από πέντε φακοί στα 35mm και 70mm και 6 φακοί στην περίπτωση των 150mm.

Η λογική πίσω από την λειτουργία αυτής της παράξενης οπτικά συσκευής είναι ότι σε κάθε περίπτωση, και ανάλογα την εστιακή απόσταση που θα επιλεγεί, ο κάθε φακός τραβάει μία διαφορετική φωτογραφία. Μετά, μέσω του εξελιγμένου επεξεργαστή που διαθέτει η L16 συνθέτονται όλες αυτές οι εικόνες, και δημιουργείται μία τελική, με μέγεθος που θα ξεπερνά τα 50 megapixels. Και σε ποιότητα που όπως υπόσχονται οι εμπνευστές του, θα είναι εξίσου καλή με αυτή μιας κανονικής DSLR.


Κλείσιμο

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία της κατασκευής, είναι ότι παραμένει ιδιαίτερα απλή σε σχεδίαση, έτσι ώστε να προσελκύσει ένα πιο ευρύ κοινό. Μάλιστα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες θα είναι εφοδιασμένο με μια έκδοση του λειτουργικού Android έτσι να γίνει ακόμα πιο φιλική προς τους νέους χρήστες.

Τα «κακά» νέα είναι ότι δεν είναι ακόμα έτοιμο ως τελικό προϊόν, κάτι που θα συμβεί το καλοκαίρι του 2016. Το δεύτερο «κακό» είναι η τιμή του, η οποία σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς θα φθάνει τα 1.300 δολάρια στην Αμερική. Όσοι θέλουν να την παραλάβουν πρώτοι, μπορούν ήδη να καταθέτουν το ποσό των 300 δολαρίων, για να μπουν πάνω πάνω στην λίστα αναμονής. 



Όπως και να έχει, πρόκειται για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συσκευή, για όσους ενδιαφέρονται για την εξέλιξη της ψηφιακής φωτογραφίας και πέρα από την φωτογραφική του κινητού τους. Μάλιστα, αν επαληθευτούν οι υποσχέσεις της εταιρίας, ότι η ποιόητα της φωτογραφίας θα είναι πρωτοφανής για τέτοιου είδους συσκευή τσέπης. Ο χρόνος και το πάντα αδιάψευστο φως, θα αποδείξει αν η Light δεν είναι τίποτα άλλο από ένα βιομηχανικό πυροτέχνημα.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης