Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 3-0: Νίκη και ανάσα για τον Κόντε

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 3-0: Νίκη και ανάσα για τον Κόντε

Ο Αζάρ ήταν εξαιρετικός, η Τσέλσι αντέδρασε στα διαδοχικά χαστούκια, επικράτησε 3-0 της Γουέστ Μπρομ και βρέθηκε ξανά στην τετράδα. Τραυματίστηκε στο... 4ο λεπτό ο Στάριτζ

Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ 3-0: Νίκη και ανάσα για τον Κόντε
Νίκη... ηρεμίας (3-0) για την Τσέλσι που βρέθηκε ξανά στην 4η θέση (+1 από Τότεναμ), αλλά και για τον Αντόνιο Κόντε, μιας και τα σενάρια περί απόλυσης είχαν φουντώσει. Αλλωστε, δυο προπονητές (Ντι Ματέο, Βίλας Μπόας) των Μπλε είχαν απολυθεί έπειτα τα παιχνίδια με τη Μπρομ! Ο Αζάρ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, σκόραρε δυο φορές έχοντας πλέον συμμετοχή σε 105 γκολ στην Premier League με την Τσέλσι (67 γκολ, 37 ασίστ) και μόνο οι Ντρογκμπά (159), Λάμπαρντ (237) έχουν συμμετοχή σε περισσότερα με τους Μπλε! Αντίθετα, η Μπρομ που είδε τον Στάριτζ να τραυματίζεται στα πρώτα λεπτά του ματς, παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας και στο -7 από τη ζώνη παραμονής!

Η Μπρομ είχε όλη την καλή διάθεση να ρισκάρει στο Στάμφορντ Μπριτζ, αλλά μόλις στο 4ο λεπτό έχασε το ποιοτικότερό της όπλο, μιας και ο Στάριτζ είχε... νέο ραντεβού με την ατυχία! Ο Πάρντιου πέρασε στη θέση του τον Ροδρίγκες, ο οποίος με το... καλημέρα έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει. Καλή ευκαιρία είχε και ο Ροντόν ένα λεπτό αργότερα, αλλά η κεφαλιά του πέρασε άουτ. Το ξεκίνημα των Μπλε ήταν νωθρό, τα λάθη στη μεσαία γραμμή αρκετά και στο 11' από γκάφα του Μόουζες ο Ροδρίγκες βγήκε απέναντι από τον Κουρτουά, αλλά το σουτ κατέληξε άουτ. Η Τσέλσι αντέδρασε μετά το τέταρτο και σε ένα τρίλεπτο (18', 21΄) είχε δυο καλές φάσεις, αλλά Τζαπακόστα, Ζιρού δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Όμως, στο 25ο λεπτό χρειάστηκε η ποιότητα του Αζάρ για να... ηρεμήσει ο Κόντε! Ο Βέλγος συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Ζιρού και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, το ψαλιδάκι του Γάλλου στο 35' δε βρήκε στόχο και οι Λονδρέζοι πήγαν με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Η Μπρομ μπήκε δυνατά στο β' μέρος και σε δυο λεπτά έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Στο 47' ο Κρίστενσεν έκανε το λάθος, ο Ροντόν έκλεψε, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Στην επόμενη φάση, ο Εβανς πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά είδε την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Η Τσέλσι είχε την ουσία και στο 63' καθάρισε το ματς! Ο Μόουζες συνδυάστηκε υπέροχα με τον Σεσκ, με τη βοήθεια της τύχης η μπάλα έφτασε ξανά στα πόδια του και ο Νιγηριανός πέτυχε το 2-0! Στο 71' ο Αζάρ πήρε πάλι τ΄όπλο του και με άψογο πλασέ διαμόρφωσε το 3-0. Ηταν το έβδομο γκολ του κόντρα στη Μπρομ, τα περισσότερα που έχει πετύχει απέναντι σε ομάδα της Premier League! Στα αξιοσημείωτα, η επιστροφή του Μοράτα, ο οποίος είχε ένα εξαιρετικό σουτ, το οποίο όμως έβγαλε εντυπωσιακά ο Φόστερ.  

Τσέλσι: Κουρτουά, Κρίστενσεν (74’ Κέιχιλ), Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Μόουζες, Τζαπακόστα, Καντέ, Φάμπρεγας, Πέδρο (80’ Γουίλιαν), Αζάρ, Ζιρού (61' Μοράτα)

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Χεγκάζι, Έβανς, Ντόουσον, Γκιμπς, Κρικόβιακ, Μπάρι (81’ Γιάκομπ), Φίλιπς, Μπραντ (46’ Μπερκ), Στάριτζ (4’ Ροδρίγκεζ), Ροντόν
Κλείσιμο

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης