Ίβκοβιτς: “Μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό για τον Αντετοκούνμπο”

Ίβκοβιτς: “Μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό για τον Αντετοκούνμπο”

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή “Pick n’ Roll” του Cosmote TV, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποκάλυψε παλιές… ιστορίες για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και στήριξε τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Ίβκοβιτς: “Μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό για τον Αντετοκούνμπο”
Μαζί με τον Βαγγέλη Αγγέλου παρακολούθησαν παιχνίδι του Φιλαθλητικού, στο οποίο έδωσε το παρών ο 23άχρονος πλέον πόιντ φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς, καθώς και ο γιος του βοηθού του, Γιώργος Αγγέλου. Είχε μιλήσει τότε με τον Ολυμπιακό για τον νεαρό ανερχόμενο παίκτη, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” δεν έδειξαν ενδιαφέρον. Αποκάλυψε επίσης πως η Εφές δοκίμασε τον Γιάννη και πως οι άνθρωποι της ομάδας τον έκριναν καλό παίκτη, χωρίς ωστόσο να θεωρήσουν ότι χωρά στο ρόστερ της ομάδας τους επειδή είχαν… πολλούς σαν εκείνον.

Συγκεκριμένα είπε: “Θα ήθελα να τον δω σε μία δυνατή ομάδα. Προσπαθήσαμε τότε με τον Ολυμπιακό, ο οποίος δεν έδειχνε ενδιαφέρον. Πήγα να δω τον Γιώργο Αγγέλου και δεν μπορούσα να πιστέψω πως υπάρχει τέτοιο ταλέντο. Ο Βαγγέλης Αγγέλου μου είπε πως έχει κάποια δικαιώματα η Σαραγόσα. Είπα να πω στον Τιτο Κομνηνό που έχει σχέσεις με την Εφές, να πάρει αυτό το ταλέντο. Κάναμε λάθος τότε. Μπράβο σε αυτό το παιδάκι”.

Διευκρίνισε, πάντως, πως η Σαραγόσα είχε εξασφαλίσει ήδη τα δικαιώματα του νεαρού παίκτη. Όλα αυτά λίγους μήνες πριν επιλεχθεί ο 18άχρονος τότε Αντετοκούνμπο από τους Μιλγουόκι Μπακς στη 15η θέση του ετήσιου ντραφτ του NBA και εξελιχθεί στον “Greek Freak”.


Κλείσιμο


Όσον αφορά στον Ζοτς, ο 74άχρονος Ίβκοβιτς παραδέχθηκε ότι είναι πολύ δύσκολο να καλύψει το κενό των Έκπε Γιούντο και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς. Στη συνέχεια, όμως, τόνισε ότι ο κουμπάρος του είναι μακράν ο κορυφαίος κόουτς και πως θα οδηγήσει τη Φενέρμπαχτσε ψηλά και φέτος. Πρόσθεσε: “Ο Ζέλικο είναι γεννημένος στο γήπεδο. Έχει τόσο μεγάλη επαφή με το γήπεδο, όσο κανείς άλλος. Δεν υπάρχει κάποιος κοντά του”.

Για το φιλικό προς τιμήν του, που διοργάνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε: “Έπειτα από αυτό το παιχνίδι, κατάλαβα πως έπρεπε να γίνει. Μαζεύτηκε καλός κόσμος. Όταν με κάλεσε ο Κώστας Γιαννόπουλος να δω τον οργανισμό “Χαμόγελο του Παιδιού” και το αυτοκίνητο που έγραφε από τον “Ντούσαν Ιβκοβιτς και τους φίλους του” ήταν μία πολύ συγκινητική στιγμή για εμένα”.

Για παλιότερη τοποθέτησή του περί… κάβας που άφηναν οι Έλληνες στα νυχτερινά μαγαζιά είπε: “Θυμάμαι πάρα πολύ καλά. Δεν μπορώ να καταλάβω την ελληνική νοοτροπία, όταν οι άνθρωποι πάνε στα μπουζούκια. Μόλις τελειώσει ο τραγουδιστής το πρόγραμμα του φεύγουν όλοι. Ένας Σέρβος δεν θα αφήσει ούτε μία σταγόνα από το μπουκάλι μέχρι να φύγει. Πώς πηγαίνουν οι φίλαθλοι στο γήπεδο για να δουν την ομάδα τους να παίρνει το αποτέλεσμα και όχι μία καλή παράσταση;”.

Διαβάστε περισσότερα στο www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης