Γιασικεβίτσιους: Οι θρίαμβοι που στέλνουν το μήνυμα για το αύριο!

Γιασικεβίτσιους: Οι θρίαμβοι που στέλνουν το μήνυμα για το αύριο!

Τον γνωρίσαμε ως έναν από τους κορυφαίους γκαρντ όλων των εποχών, τον απολαμβάνουμε ως έναν από τους πιο ελπιδοφόρους προπονητές στην Ευρωλίγκα! Ο λόγος για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που γνωρίζει το μπάσκετ όσο λίγοι και το αποδεικνύει ως head coach της Ζαλγκίρις.

Γιασικεβίτσιους: Οι θρίαμβοι που στέλνουν το μήνυμα για το αύριο!
Ο αγαπημένος Σάρας έζησε τα πάντα στην καριέρα του. Κατέκτησε τέσσερις φορές την Ευρωλίγκα, αναδείχθηκε MVP του Final 4 (2005), δοκίμασε τις δυνάμεις του στο ΝΒΑ, κέρδισε δεκάδες τίτλους αλλά πάνω από όλα αποτυπώθηκε στη συνείδηση του κόσμου ως ένας από τους πιο “fun to watch” ηγέτες στην ιστορία.

Πλέον, συνεχίζει να υπηρετεί το αγαπημένο του άθλημα από ένα διαφορετικό πόστο αλλά με την ίδια επιτυχία.

Κλείσιμο
Λίγο πριν κλείσει δύο χρόνια παρουσίας ως πρώτος προπονητής στον πάγκο της Ζαλγκίρις Κάουνας ο Γιασικεβίτσιους έχει πανηγυρίσει ήδη κάποια πολύ σημαντικά αποτελέσματα και έχει γίνει σημείο αναφοράς για τον λιθουανικό σύλλογο.

Το Eurohoops ξεχώρισε και παρουσιάζει τους μεγαλύτερους θριάμβους του κόουτς Σάρας που μας προετοιμάζουν για όσα θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια!

Ζαλγκίρις Κάουνας – Ολυμπιακός 75-55


Μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόσληψη του ως πρώτος προπονητής της Ζαλγκίρις Κάουνας ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πανηγύρισε με το καλημέρα μία σπουδαία νίκη και μάλιστα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η Ζαλγκίρις υποδέχθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2016 τους “ερυθρόλευκους” στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του top 16 και επικράτησε με το θριαμβευτικό 75-55! Η αλήθεια είναι πως ένας κόουτς δεν προλαβαίνει να αλλάξει πολλά πράγματα μέσα σε λίγες ημέρες αλλά η παρουσία και μόνο μίας τόσο μεγάλης προσωπικότητας στον πάγκο έδωσε στους παίκτες την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση.

Το αποτέλεσμα προκάλεσε αίσθηση και ήταν επί της ουσίας το πρώτο προειδοποιητικό μήνυμα για όσα θα ακολουθούσαν τους επόμενους μήνες…


Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις Κάουνας 79-88


Τι χρειάζεται μία ομάδα για να “δραπετεύσει” από το κάστρο του Ερυθρού Αστέρα; Ταλέντο, σωστό πλάνο, χαρακτήρα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ως προπονητή!

Ο “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν εξαιρετικό μπάσκετ καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου 2016/2017 και έχασαν την πρόκριση στα playoffs στην ισοβαθμία με την Νταρουσάφακα. Τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά αν στις 2 Δεκεμβρίου του 2016 ο σερβικός σύλλογος είχε καταφέρει να επικρατήσει απέναντι στην Ζαλγκίρις.

Οι παίκτες του Σάρας ωστόσο είχαν διαφορετική άποψη και χάρη στην καταπληκτική άμυνα τους στην τελευταία περίοδο (22-13) πήραν την πρώτη σπουδαία εκτός έδρας νίκη (79-88) με τον Λιθουανό θρύλο στον πάγκο τους.





Αναντολού Εφές – Ζαλγκίρις Κάουνας 71-84


H Ζαλγκίρις Κάουνας αποδείχθηκε την περσινή σεζόν σκληρή καρύδι για όλους τους αντιπάλους και η Αναντολού Εφές του Βέλιμιρ Περάσοβιτς το κατάλαβε και με το παραπάνω.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2016 ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και οι παίκτες του είχαν ένα άνετο πέρασμα με 84-71 στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τους όπλισε με αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια και τους γέμισε ελπίδες πως θα καταφέρουν να βρεθούν στα playoffs της διοργάνωσης.

Κάτι τέτοιο τελικά δεν κατέστη δυνατό αλλά ο Σάρας έγραψε ακόμα μία σημαντική σελίδα στο βιβλίο των επιτυχιών του ως head coach.



Διαβάστε περισσότερα:www.eurohoops.net


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης