Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Οι οκτώ παίκτες που φόρεσαν και τις δύο φανέλες

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Οι οκτώ παίκτες που φόρεσαν και τις δύο φανέλες

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπασκόνια στην Κρήτη (12/10, 21.00) και με αφορμή τη μετακίνηση του Κιμ Τιλί στον Πειραιά από τη Βιτόρια, το Eurohoops κάνει μία αναδρομή σε όλους εκείνους τους παίκτες που φόρεσαν τις φανέλες και των δύο ομάδων.

Ολυμπιακός - Μπασκόνια: Οι οκτώ παίκτες που φόρεσαν και τις δύο φανέλες
Κάποιοι από αυτούς μάλιστα ήταν πολύ σημαντικοί και για τις δύο ομάδες ή συνδύασαν το όνομα τους ποικιλότροπα, κάποιοι πάλι ήταν παντελώς αδιάφοροι εκατέρωθεν.

Ξεκινάμε…

Κλείσιμο
Άρβιντας Ματσιγιάουσκας:



Ο Άρβιντας Ματσιγιάουσκας έζησε μεγάλες στιγμές με την Τάου- νυν Μπασκόνια- στη διετία που έπαιξε εκεί. Το 2005 οδήγησε την ομάδα του στο φάιναλ φορ της Μόσχας και ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας της Ευρωλίγκας (17,9π.). Με ένα διάλειμμα στο ΝΒΑ (Νέα Ορλεάνη) έκλεισε στον Ολυμπιακό στην πιο εντυπωσιακή μεταγραφή των Αγγελόπουλων ως τότε. Ένας τραυματισμός όμως στον αχίλλειο σε αγώνα προετοιμασίας (Σεπτέμβριος του 2006) τον υποχρέωσε να χάσει σχεδόν ολόκληρη την πρώτη σεζόν (2006-07), ενώ την επόμενη χρονιά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι το συγκλονιστικό (14,8π. στην Ευρωλίγκα) αν και ξεκίνησε καλά.

Φαμπρίτσιο Ομπέρτο 



Ο Αργεντινός σέντερ πέρασε και δεν ακούμπησε στον Ολυμπιακό (1998-1999) παρότι … υποσχόταν πολλά ως όνομα. Δύο χρόνια αργότερα μετακόμισε στη Βιτόρια, κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2002 μαζί με τον μετέπειτα “ερυθρόλευκο” Χρήστο Χαρίση και έτσι έχτισε το όνομα του που τον οδήγησε στο ΝΒΑ και έναν τίτλο με τους Σπερς το 2007 αλλά και πετυχαίνοντας σπουδαία πράγματα με τη μεγάλη Εθνική Αργεντινής.

Χρήστος Χαρίσης



Ο Χρήστος Χαρίσης πήγε προς το τέλος της σεζόν 2001-02 στη Βιτόρια μετά τη χρονιά του με το Ηράκλειο γνωρίζοντας εκεί τον κόουτς Ιβάνοβιτς αλλά πρόλαβε να παίξει ρόλο στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου της Τάου! Αμέσως μετά έκλεισε στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους (2002-2004 και 2005-2007). Δύσκολη ήταν η πρώτη σε μία κακή συγκυρία για τον Ολυμπιακό (Κορυδαλλός, μικρότερο μπάτζετ), ρολίστας ήταν στη δεύτερη, αλλά σίγουρα αγαπήθηκε από το “ερυθρόλευκο” κοινό.

Γιάννης Μπουρούσης



Ο Γιάννης Μπουρούσης είχε μία ιδιαίτερη παρουσία και στις δύο ομάδες. Έφτασε σε τρία φάιναλ φορ, τα δύο με τον Ολυμπιακό και το ένα με την Μπασκόνια αλλά δεν κατάφερε να κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Έπαιξε πέντε χρονιές με τα ερυθρόλευκα, δημιούργησε μεγάλο όνομα στον Ολυμπιακό και καταξιώθηκε μετά το ξεκίνημα του στην ΑΕΚ, αγαπήθηκε από το κοινό αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει με την ομάδα του σε ένα μεγάλο τίτλο.

Στη Βιτόρια πήγε την τελευταία στιγμή το καλοκαίρι του 2015, έκλεισε με πολύ λιγότερα χρήματα από το κασέ του μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας με τη Ρεάλ αλλά η σεζόν του ήταν καταπληκτική. Ήταν κάτι παραπάνω από καταλυτικός (14,5 πόντους, οι περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά του στην Ευρώπη) στην ανέλπιστη πορεία της Λαμποράλ προς το φάιναλ φορ, αλλά ένα χαμένο σουτ του Άνταμς στέρησαν την πρόκριση στον τελικό με τη Φενέρ να παίρνει το εισιτήριο.

Ρούμπεν Βολκοβίσκι



Άλλος ένας Αργεντινός παίκτης που πέρασε από τις δύο ομάδες, αλλά σε καμία δεν κατάφερε να κάνει κάτι σπουδαίο. Ο Βολκοβίσκι έπαιξε για λίγο στην Μπασκόνια τη σεζόν 2002-03 και από εκεί ήρθε κατευθείαν στον Ολυμπιακό (2003-04) ως επιλογή του Σούμποτιτς στη ρακέτα (9,8π. στην Ευρωλίγκα). Δεν έκανε τίποτα που να μας κάνει να τον θυμόμαστε…

Τζόι Ντόρσεϊ



Ερχόμαστε αισίως στον Τζόι Ντόρσεϊ που μαζί με τον Έισι Λο συνέβαλλαν ώστε να αλλάξει η πορεία του Ολυμπιακού την ιστορική σεζόν 2011-12. Ο Ντόρσεϊ πήγε στη Βιτόρια και τον κόουτς Ιβάνοβιτς όπου … σκούπιζε τον πάγκο. Κανείς δεν πίστευε εκείνες τις εβδομάδες πως ο Αμερικανός σέντερ θα έκανε καριέρα στην Ευρώπη (2,0π. μέσο όρο και κάτω από τρία ριμπάουντ), παρά μόνο ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ο απογοητευμένος και απογοητευτικός στη Βιτόρια Ντόρσεϊ έκλεισε στον Ολυμπιακό το χειμώνα της ίδιας σεζόν και ξαφνικά έγινε ένας αμυντικός “κυματοθραύστης”, ένας παίκτης που γέμιζε τη ρακέτα και παρότι επιθετικά δεν έκανε σπουδαία πράγματα (5,5 πόντοι στον Ολυμπιακό), κατάφερε να αλλάξει την αμυντική εικόνα του Ολυμπιακού με τα μπλοκ, τις σωστές του τοποθετήσεις και την αποτελεσματικότητα του απέναντι σε ψηλότερους αντιπάλους.

Μίρζα Μπέγκιτς



Ο Σλοβένος γίγαντας μπαίνει στην ίδια λίστα με αυτούς που δεν έκαναν σχεδόν τίποτα ούτε με τον Ολυμπιακό, ούτε με τη Λαμποράλ Κούτσα όπως λεγόταν τότε. Έπαιξε πρώτα στον Ολυμπιακό τη σεζόν 2013-14 και με το… ζόρι τον θυμόμαστε (ίσως μόνο για το μνημειώδη καυγά του με τον Μενσά Μπονσού στο ΣΕΦ) και την επόμενη χρονιά πήγε στη Βασκονία που ναι μεν είχε καλύτερα νούμερα (6,8π. και 1,5ταπ.) αλλά δεν νομίζουμε πως εκεί στην Μπασκόνια θα τον βάλουν και στο… Hall Of Fame.

Κιμ Τιλί



Ο Κιμ Τιλί θα προστεθεί στη λίστα μας μετά το αυριανό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Γάλλος διεθνής φόργουορντ-σέντερ έπαιξε τρία χρόνια στη Βιτόρια, τίμησε και με το παραπάνω τη φανέλα της ομάδας της και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία για το φάιναλ φορ του 2016. Θα τον δούμε τώρα και με τα ερυθρόλευκα, όπου ο ρόλος του θα είναι μέσες άκρες πανομοιότυπος, αλλά όλοι πιστεύουν πως θα ανταποκριθεί και πάλι.

Πηγή: www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης