Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 3-0: «Ανεξάρτητη» στην κορυφή!

Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 3-0: «Ανεξάρτητη» στην κορυφή!

Το δημοψήφισμα έφτασε μέχρι το «Καμπ Νόου». Η Μπαρτσελόνα δεν ήθελε, αλλά υποχρεώθηκε να παίξει - Το έκανε χωρίς κόσμο και έφτασε εύκολα στο 3-0 επί της Λας Πάλμας για το απόλυτο 7x7

Μπαρτσελόνα – Λας Πάλμας 3-0: «Ανεξάρτητη» στην κορυφή!
Τα ποδοσφαιρικά... απόνερα του δημοψηφίσματος δεν γινόταν να μην φτάσουν στο «Καμπ Νόου». Εξω από το γήπεδο όλη μέρα ο κόσμος έβραζε. 



Στ' αποδυτήρια επικράτησε επίσης αναβρασμός. Ο Πικέ έλεγε να μην αγωνιστούν και οι υπόλοιποι το αντίθετο. 

Επισήμως, η Μπαρτσελόνα ζητούσε ν' αναβληθεί η αναμέτρηση με τη Λας Πάλμας, αλλά υποχρεώθηκε από την Ομοσπονδία να παραταχθεί στο χορτάρι. 
Κλείσιμο



Φρόντισε όμως να εξηγήσει ότι θα το κάνει χωρίς οπαδούς. Από αντίδραση; Υπό το φόβο επεισοδίων; Σημασία είχε ότι ο Μέσι και η παρέα του πάτησαν χορτάρι και 90.000 ήταν κλειδωμένοι απ' έξω. Ακόμα κι έτσι όμως η Μπάρτσα φρόντισε να κάνει τη δουλειά και με το 3-0 να συνεχίσει το απόλυτο 7x7.

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι Μπλαουγκράνα ξεκίνησαν νωθρά. Είχαν κάποιες μικρές στιγμές, αλλά η Λας Πάλμας την κατοχή, για ν' απειλήσει με το δοκάρι του Καγιέρι (42'). Στην επανάληψη όμως οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι. 

Το δρόμο άνοιξε με κεφαλιά από κόρνερ ο Μπουσκέτς, βρίσκοντας δίχτυα έπειτα από 1.026 μέρες (30 Νοεμβρίου 2014). Μέσι, Ράκιτιτς και Λουίς Σουάρες πυροβολούσαν και ο Τσιτσισόλα πάλευε να βγάζει ό,τι μπορούσε. 

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έχασε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, αλλά βρήκε στη συνέχεια δύο φορές δίχτυα (70', 77'). Σε αμφότερες βγήκε στην πλάτη της άμυνας και στο πρώτο πέρασε και τον αντίπαλο πορτέρο.

Το φινάλε του αγώνα βρήκε τον Μέσι να γίνεται ο πρώτος παίκτης της Μπαρτσελόνα με 11 γκολ σε επτά αγωνιστικές μετά τον Θέσαρ (1950), τον Ερνέστο Βαλβέρδε να γίνεται ο δεύτερος προπονητής της μετά τον Τάτα Μαρτίνο με τέτοιο απόλυτο ξεκίνημα και την ομάδα να μεγαλώνει τη διαφορά από τους διώκτες της μετά την γκέλα της Ατλέτικο...

Οι συνθέσεις
Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Μπουσκέτς, Παουλίνιο (45' Ράκιτιτς), Αλέϊς Βιδάλ (46' Ινιέστα, 84' Αντρέ Γκόμες), Ντένις Σουάρεθ, Μέσι, Λουίς Σουάρες
Λας Πάλμας (Πάκο Αγιεσταράν): Τσιτσισόλα, Ναβάρο, Λέμος, Ερέρα, Μασέδο, Σαντάνα (79' Βιθέντε), Ακουιλάνι, Τανάνε, Τάνα (79' Τολέδο), Βιέρα, Καγιέρι.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης