Βίντεο: Σαν πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, «ίδρωσε» η ΑΕΚ, γκέλες για Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ

Βίντεο: Σαν πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, «ίδρωσε» η ΑΕΚ, γκέλες για Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ

Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και για τον φετινό τίτλο ο Ολυμπιακός - Κουρασμένοι οι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι με Λεβαδειακμό και Πλατανιά αντίστοιχα - Ανέστης και Μάνταλος κέρδισαν τον μαχητικό Παναιτωλικό

Βίντεο: Σαν πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, «ίδρωσε» η ΑΕΚ, γκέλες για Παναθηναϊκό-ΠΑΟΚ
Τι κι να έπαιζε με πολλές απουσίες; Τι κι αν ο προπονητής του αποφάσισε να αλλάξει οκτώ παίκτες στο βασικό σχήμα σε σχέση το παιχνίδι με την Ριέκα; Ο Ολυμπιακός έδειξε ότι όχι μόνο έχει βάθος, αλλά και ποιότητα στον πάγκο. Αν και ξεκίνησε νωθρά, στο δεύτερο ημίχρονο και αφού κινδύνυσε από τη μαχητική Λάρισα, πάτησε γκάζι και φιλοδώρησε με 4 γκολ τους Θεσσαλούς, ενώ θα μπορούσε έχει βάλει και περισσότερα. Με κορυφαίο τον Φορτούνη που έβαλε δύο γκολ, με άξιο συμπαραστάτη και σκόρερ τον Ανσαριφάρντ που έδειξε στον Χάσι ότι μπορεί να δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό, αλλά και τον Ανδρούτσο που σε κάθε εμφάνισή του ενθουσιάζει και αφήνει υποσχέσεις για μεγάλη καριέρα το 4-1 ήρθε φυσιολογικά.

Κλείσιμο


Με μια μεγάλη νίκη -έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι- ξεκίνησε τη Σούπερ Λίγκα η ΑΕΚ. Αν και στριμώχτηκε άσχημα από τη γρήγορη αποβολή του Αλμέιδα και τον εξαιρετικό Παναιτωλικό, η «Ένωση» κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 2-0. 



Με καθοριστικό τον Ανέστη και τον Μάνταλο να παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, οι «κιτρινόμαυροι» απέφυγαν ένα κάζο που μόνο απίθανο δεν έμοιαζε στη διάρκεια του ματς. 

Οι επεμβάσεις του Έλληνα γκολκίπερ κράτησαν το προβάδισμα της ομάδας του Χιμένεθ μετά την κόκκινη του Πορτογάλου (για χτύπημα στον Χαντάκια) και ο αρχηγός κέρδισε την καθοριστική αποβολή του Πάουλο (48'), πριν μοιράσει το γκολ του Γιόχανσον, με το οποίο κλείδωσε το τρίποντο.

Με το… αριστερό μπήκε στη νέα Σούπερ Λίγκα ο ΠΑΟΚ. Έχοντας, πιθανότατα, το μυαλό του στον επαναληπτικό με την Έστερσουντ, αλλά και στον αδικοχαμένο οπαδό του, ο «δικέφαλος του Βορρά»… πέταξε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο και όσες ευκαιρίες τού παρουσιάστηκαν στο δεύτερο, μένοντας, τελικά, στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, στη Βοιωτία. 

Τις μεγαλύτερες φάσεις, ωστόσο, τις είχαν οι εξαιρετικοί γηπεδούχοι, οι οποίοι, στο 93', παραλίγο να ξεράνουν τους «ασπρόμαυρους», με τον Ρέι να σώζει την ομάδα του, βγάζοντας το πλασέ του Γιακουμάκη. Ο Αργεντινός γκολκίπερ, μάλιστα, έκανε τη δεύτερη, μεγάλη απόκρουσή του, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη του 53', όταν είχε στείλει στο δοκάρι του, με τα ακροδάχτυλα, το σουτ του Γιουσούφ! 

Πολλές αλλαγές, πάντως, από τον Ραζβάν Λουτσέσκου (ξεκίνησε τους, μέχρι πρότινος, «κομμένους», Λημνιό και Κάτσε), ο οποίος, στο 29', αποβλήθηκε, μαζί με τον συνάδελφό του, του Λεβαδειακού, Ζοσέ Ανιγκό, καθώς οι δυο τους είχαν λεκτικό διαπληκτισμό, μετά από διαμαρτυρία του Ρουμάνου τεχνικού και «απάντηση» του Γάλλου.



Λίγες ημέρες μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπιλμπάο, ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με τον Πλατανιά στα Περιβόλια, σε ένα ματς που λύγισε από τις απουσίες του αλλά και την κούραση. 

Ο Τσάβες που μπήκε σαν αλλαγή, σκόραρε με άψογο τελείωμα στο ντεμπούτο του (72') και έδειξε με το καλημέρα πως πρόκειται για killer ωστόσο ο Κοροβέσης δεν του επέτρεψε να χαρεί καθώς απάντησε έξι λεπτά αργότερα! 

Για ακόμη ένα ματς, πάντως, οι «πράσινοι» έδειξαν έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης, που δέχτηκαν και πάλι γρήγορο γκολ ενώ προηγήθηκαν.



Νικηφόρα ξεκίνησαν το πρωτάθλημα και οι Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησαν εκτός έδρας της Κέρκυρας (0-1) και του Αστέρα Τρίπολης (1-2) αντίστοιχα.



Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Βαθμολογία

1 Ολυμπιακός 3
2 AEK 3
3 Πας Γιάννινα 3
4 Πανιώνιος 3
5 Λαμία 1964 1
6 Λεβαδειακός 1
7 Πλατανιάς 1
8 Α.Ο. Ξάνθη 1
9 Π.Α.Ο.Κ. 1
10 Αστέρας Τρίπ. 0
11 Α.Ε.Λ. 0
12 Απόλλων Σμύρνης 0
13 Ατρόμητος 0
14 Α.Ο.Κ. 0
15 Παναιτωλικός 0
16 Παναθηναϊκος   -1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης