Ζήτησε συγγνώμη η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας

Ζήτησε συγγνώμη η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας

Η απαράδεκτη στάση των παικτών της Σαουδικής Αραβίας κατά τη διάρκεια του ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο και οι οργισμένες αντιδράσεις που προκάλεσε, οδήγησαν την ομοσπονδίας της Ασιατικής χώρας στην έκδοση ανακοίνωσης με την οποία ζήτησε συγγνώμη

Ζήτησε συγγνώμη η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας
Μετά την γενική κατακραυγή για την απαράδεκτη στάση των ποδοσφαιριστών της πριν την έναρξη του αγώνα με την Αυστραλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018, η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας αναγκάστηκε σήμερα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Υπενθυμίζουμε πως οι Σαουδάραβες ποδοσφαιριστές δεν σεβάστηκαν την τήρηση τους ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο κι αντί να παραταχθούν όπως οι Αυστραλοί, επέλεξαν να πάρουν τις θέσεις τους σαν να γινόταν κανονικά η σέντρα του αγώνα.

Κλείσιμο
«Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας εκφράζει τη λύπη της για τη συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών και ζητά συγγνώμη ανεπιφύλακτα για οποιαδήποτε προκλητική στάση. Οι παίκτες δεν είχαν καμία πρόθεση να επιδείξουν έλλειψη σεβασμού προς τη μνήμη των θυμάτων ή να προκαλέσουν αναστάτωση στις οικογένειες, τους φίλους η οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που έχει πληγεί από αυτή την αγριότητα», αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και συμπληρώνει:

«Η Ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας καταδικάζει κάθε τρομοκρατική πράξη και εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου».

Την ίδια ώρα οι αντιδράσεις στην Αυστραλία (όπου και διεξήχθη το παιχνίδι) παραμένουν ιδιαίτερα έντονες, αλλά από την FIFA ξεκαθαρίστηκε πως δεν πρόκειται να υπάρχουν περαιτέρω συνέπειες για τους Σαουδάραβες.

Να σημειώσουμε πάντως ότι η τήρηση της σιγής, προκειμένου να τιμήσει κάποιος τη μνήμη νεκρών, αποτελεί χρόνια διαμάχη μεταξύ των μετριοπαθών Μουσουλμάνων κληρικών και των σκληροπυρηνικών συναδέλφων τους.

Οι πρώτοι δεν έχουν αντίρρηση και τη θεωρούν σωστή ως διαδικασία, οι δεύτεροι την έχουν αποκηρύξει μετά βδελυγμίας…
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης