Εφές - Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για την ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

Εφές - Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για την ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»

Στην ομάδα υπάρχει θέληση, αποφασιστικότητα, αλλά και ένα τεράστιο κίνητρο ώστε να δώσουν το «παρών» στο φάιναλ φορ, στέλνοντας αρχικά την σειρά σε πέμπτο ματς

Εφές - Ολυμπιακός: Αποφασισμένοι για την ανατροπή οι «ερυθρόλευκοι»
Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, καθώς αν δεν κερδίσει απόψε τον υπέρ πάντων αγώνα απέναντι στη Εφές στην Κωνσταντινούπολη (Αμπντί Ιπεκτσί Αρένα στις 21:15) μένει εκτός φάιναλ φορ. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να «σπάσουν» την έδρα της τουρκικής ομάδας την Τρίτη, αν και παρόλο που δεν είχαν καλή απόδοση έφτασαν πολύ κοντά στη νίκη. 

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους το βράδυ την Πέμπτης χωρίς προβλήματα. Τόσο ο Νίκολα Μιλουτίνοβ (είχε αιμάτωμα στο γόνατο), όσο και ο Κεμ Μπιρτς (ελαφρύ τραυματισμό στο πόδι), έλαβαν κανονικά μέρος στο πρόγραμμα, όπως και ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος τις τελευταίες μέρες ταλαιπωρήθηκε με πυρετό.

Παρακολούθησαν σε video το τρίτο ματς της σειράς και ανέλυσαν τα λάθη τους, με τον Σφαιρόπουλο να δίνει βαρύτητα στον τομέα των λαθών, καθώς οι πρωταθλητές Ελλάδας μέτρησαν 18. Ο προπονητής του Ολυμπιακού θέλει από τους παίκτες του να βγάλουν σκληράδα στην άμυνα, ώστε να ματσάρουν την αθλητικότητα της Εφές και κυρίως να παρουσιαστούν βελτιωμένοι στην επίθεση, τόσο με το να τρέξουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο, όσο και με το να κυκλοφορήσουν καλύτερα την μπάλα στο «πέντε εναντίον πέντε».

Από τη σεζόν που η EuroLeague εφάρμοσε τις σειρές best of five στα Playoffs (2008-09) και μετά, ο Ολυμπιακός έχει βρεθεί δύο φορές σε ανάλογη περίπτωση, δηλαδή να βρίσκεται πίσω σε μία σειρά με 1-2 νίκες. Και τις δύο αποκλείστηκε. Η πρώτη ήταν το 2011 κόντρα στη Σιένα, όταν κέρδισε το πρώτο ματς με το επιβλητικό 89-41, δέχτηκε το break στο δεύτερο παιχνίδι μέσα στο ΣΕΦ (65-82) και έχασε τα επόμενα δύο ματς στην Ιταλία με 72-81 και 76-88.

Στην άλλη σειρά που οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω με 1-2 νίκες, το 2014, οι συνθήκες ήταν τελείως διαφορετικές. Κατ' αρχάς, η Ρεάλ είχε το πλεονέκτημα έδρας. Στη συγκεκριμένη σειρά οι Μαδριλένοι είχαν προηγηθεί με 2-0 (88-71 και 82-77), ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο ΣΕΦ (78-76 και 71-62) και στο πέμπτο παιχνίδι η Ρεάλ είχε επικρατήσει εύκολα στο Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες με 83-69.
Κλείσιμο

Ο Ουκρανός Μπόρις Ρίζικ, ο Ισπανός Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ και ο Σλοβένος Ματέι Μπολτάουζερ θα είναι οι τρεις διαιτητές στον αγώνα. 

Με τον Μπόρις Ρίζικ ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες και μια ήττα και η Εφές τρεις νίκες. Αναλυτικά: 

Ολυμπιακός-Μακάμπι 73-80 
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσε 71-62 
Ολυμπιακός-Μπασκόνια 92-62 
Εφές-Παναθηναϊκός 91-83 
Εφές-Μπαρτσελόνα 72-68 
Ζαλγκίρις-Εφές 68-76 

Με τον Γκαρθία Γκονζάλεθ ο Ολυμπιακός έχει τρεις νίκες και δύο ήττες, ενώ η Εφές έχει μια νίκη και δύο ήττες. Είχε διευθύνει και το πρώτο ματς της σειράς, 87-72 στο ΣΕΦ. Αναλυτικά: 

Ολυμπιακός-Ούνιξ 88-59 
Αρμάνι-Ολυμπιακός 99-83 
Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64 
Ερυθρός Αστέρας-Ολυμπιακός 64-66 
Ολυμπιακός-Εφές 87-72 
Εφές-Γαλατάσαραϊ 84-73 
ΤΣΣΚΑ-Εφές 80-77 
Ούνιξ-Εφές 92-99 

Ο Ματέι Μπολτάουζερ είχε διευθύνει το ματς της κανονικής περιόδου στην Πόλη, που βρήκε νικήτρια την Εφές. Οι Τούρκοι έχουν άλλα δύο ματς μαζί του με ισάριθμες νίκες, ενώ ο Ολυμπιακός άλλες δύο νίκες. Αναλυτικά: 

Ολυμπιακός-Ούνιξ 88-59 
Μακάμπι-Ολυμπιακός 71-82 
Εφές-Ολυμπιακός 77-69 
Παναθηναϊκός-Εφές 92-81 
Εφές-Μπάμπεργκ 68-87
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης