Όταν ο περσινός MVP του NBA... ξάπλωσε μπροστά στον Αντετοκούνμπο

Όταν ο περσινός MVP του NBA... ξάπλωσε μπροστά στον Αντετοκούνμπο

Ο Στεφ Κάρι προσπάθησε να φυλαχτεί από τον «τυφώνα Γιάννης» - Λεμπρόν Τζέιμς, Τζέιμς Χάρντεν, Πολ Τζoρτζ έπλεξαν το εγκώμιο του Giannis - «Σε ό,τι έχω κάνει έχω την Ελλάδα πίσω μου» δήλωσε ο Έλληνας φόργουορντ

Όταν ο περσινός MVP του NBA... ξάπλωσε μπροστά στον Αντετοκούνμπο
Άλλο ένα βήμα προς την καταξίωση στην ομάδα των καλύτερων παιχτών του ΝΒΑ έκανε το βράδυ της Κυριακής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την εμφάνισή του - αν και ρούκι στο συγκεκριμένο αγώνα - στο All Star Game της Νέας Ορλεάνης.

Με τους 30 πόντους, τα 13 καρφώματα, τα 6 ριμπάουντ και τα τρία κλεψίματα - σε έναν αγώνα που δεν είχε καθόλου άμυνες - ο Έλληνας φόργουορντ έδειξε γιατί θεωρείται πλέον και με τη βούλα ένας από τους καλύτερους παίχτες του κορυφαίου πρωταθλήματος στον κόσμο.
Κλείσιμο

Και επειδή την αξία οποιουδήποτε τη δίνουν οι συνάδελφοί του, οι δηλώσεις μεγάλων αστέρων του ΝΒΑ είναι χαρακτηριστικές για το πώς βλέπουν πλέον τον Giannis οι αντίπαλοί του.

«Ήταν εξαιρετικός. Όριό του είναι ο ουρανός. Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν πολύ καλός. Έχει ήδη πλέον μια συμμετοχή σε All Star Game και θα έχει πολλές ακόμη στο μέλλον» δήλωσε πρώτος από όλους ο «βασιλιάς» Λεμπρόν Τζέιμς.



«Ο Γιάννης πήγε καλά. Έκανε πολλά καρφώματα και το All Star Game γι’ αυτό είναι. Έπαιξε δυνατά» σχολίασε ο Ράσελ Γουέστμπρουκ. «Έπαιξε πολύ καλά. Παρότι ήταν το πρώτο του ματς δεν ήταν ντροπαλός και έπαιξε πολύ επιθετικά» δήλωσε ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς. 

«Ήταν ο μόνος που έπαιζε με τόση ένταση από την ομάδα μας. Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο να το βλέπεις. Είναι ωραίο να βλέπεις να παίζει κάποιος καλά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το απόλαυσε» είπε ο Πολ Τζορτζ των Ιντιάνα Πέισερς. 

«Έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έκανε πολλά καρφώματα και αυτό περιμένεις από έναν τέτοιο παίκτη. Θα περίμενε κανείς να είναι αγχωμένος, αλλά έκανε από νωρίς κάποια καρφώματα και πήρε μπρος από εκεί κι έπειτα» ήταν το σχόλιο του Αϊζέια Τόμας των Μπόστον Σέλτικς. 

,

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το ΝΒΑ στα βίντεο που ετοίμασε μετά τη λήξη του αγώνα παρουσίασε και ένα με την παρουσία του Giannis σε όλο το διήμερο του All Star Game. Ο μοναδικός άλλος για τον οποίο το έκανε ήταν ο MVP του αγώνα Άντονι Ντέιβις επιβεβαιώνοντας έτσι εμμέσως την άποψη πολλών ότι αν τον αγώνα τον είχε κερδίσει η Ανατολή τώρα ίσως να μιλάγαμε όχι μόνο για τον πρώτο Έλληνα σε All Star Game αλλά και για τον πρώτο MVP.



Αυτή ωστόσο δεν ήταν η μοναδική παρουσία του Έλληνα φόργουορντ στα βίντεο με τις καλύτερες στιγμές που διάλεξε το ίδιο το ΝΒΑ για τον αγώνα. Το ΝΒΑ έφτιαξε ένα αφιερώμα για τους 30 πόντους του Αντετοκούνμπο, τα καρφώματά του και το πρώτο καλάθι με κάρφωμα στο παιχνίδι.

Οι 30 πόντοι του Γιάννη



Τα καρφώματα του Greek Freak



Το πρώτο κάρφωμα στον αγώνα



Όταν ο πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ... ξάπλωσε για να περάσει ο Giannis
 Η εμφάνιση του Αντετοκούνμπο στο παρκέ του κλειστού της Νέας Ορλεάνης σημαδεύτηκε, πάντως, από τις δύο άκρως εντυπωσιακές φάσεις με τη βοήθεια του... αντιπάλου του Στεφ Κάρι.
Στην πρώτη ο Γιάννης κλέβει τη μπάλα από τον Τζέιμς Χάρντεν και ξεχύνεται στο γήπεδο για να καρφώσει με τον Στεφ Κάρι στη θέα του Greek Freak, όπως είναι ένα από τα παρατσούκλια που έχουν χαρίσει οι Αμερικανοί στον Αντετοκούνμπο, να ξαπλώνει στο παρκέ για να... γλιτώσει τα χειρότερα.



Κι αν στην πρώτη φάση ο Κάρι γλίτωσε την κατά μέτωπο σύγκρουση με τον φόργουορντ των Μπακς αυτό δεν συνέβη λίγες φάσεις αργότερα όταν μετά από σουτ του Πολ Τζόρτζ η μπάλα αναπήδησε στη στεφάνη και πήρε ύψος.

Ο γκαρντ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς πήδηξε χαλαρός για να μαζέψει τη μπάλα χωρίς, όμως, να υπολογίζει στον Αντετοκούνμπο ο οποίος ήρθε στην πλάτη του και τον «έκανε πόστερ» όπως είναι η προσφιλής φράση για τέτοιου είδους φάσεις στο ΝΒΑ.



Αντετοκούνμπο: Σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν ξέχασε την πατρίδα του ούτε στο All Star Game. Μετά τη σπουδαία του εμφάνιση στη Νέα Ορλεάνη ευχαρίστησε όλους τους Έλληνες για την αγάπη τους. 

«Ευχαριστώ πολύ που βρεθήκατε εδώ. Ελπίζω να το διασκεδάσατε. Όπως είπα, σε ό,τι κάνω έχω την Ελλάδα πίσω μου. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες περήφανους. Σας ευχαριστώ για τη στήριξη. Σας αγαπώ όλους», τόνισε. 

«Το απόλαυσα. Είπα στους προπονητές πως θα παίξω δυνατά. Οι συμπαίκτες μου έλεγαν πως θα πρέπει το πρώτο μου σουτ να είναι κάποιο εύκολο καλάθι κι αυτό έκανα», πρόσθεσε. 

Σχολιάζοντας τη φάση που ο Στεφ Κάρι… προφυλάχθηκε και ξάπλωσε στο παρκέ όταν τον είδε να εφορμά είπε: «Κι εγώ σκεφτόμουν ‘γιατί το έκανε αυτό;’», ενώ για το φόλοου-κάρφωμα πάνω από τον άσο των Γουόριορς ανέφερε: «Κυνηγούσα όλες τις φάσεις και είδα την ευκαιρία για να ένα φόλοου-κάρφωμα κι έτσι το έκανα». 







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης