ΑΕΚ-Άρης 81-61: ΑΕΚ που… Ροκ-άρει

ΑΕΚ-Άρης 81-61: ΑΕΚ που… Ροκ-άρει

Με τον Ρόκο Ούκιτς οδηγό, η ΑΕΚ συνέτριψε τον Άρη 81-61 στο ΟΑΚΑ και διεύρυνε το προβάδισμά της για την τρίτη θέση, με τις δύο ομάδες να βλέπουν πια τον μεγάλο ημιτελικό Κυπέλλου στη Θεσσαλονίκη

ΑΕΚ-Άρης 81-61: ΑΕΚ που… Ροκ-άρει
Παίζοντας πραγματικά καλά μετά από αρκετό καιρό, η ΑΕΚ επικράτησε μάλλον εύκολα του Άρη 81-61 στο ΟΑΚΑ για τη 13η αγωνιστική. Έτσι διεύρυνε στους δύο βαθμούς το προβάδισμά της για την τρίτη θέση παίρνοντας μάλιστα και μια πολύ καλή διαφορά για την πιθανότητα ισοβαθμίας. 

Κορυφαίος ο Ρόκο Λένι Ούκιτς (16π., 5 ασίστ), που καθοδήγησε μαεστρικά την ομάδα του σκοράροντας και δημιουργώντας. Από κοντά ο Μάικ Ντίξον (19π.), εξαιρετικός και ο Τσινεμέλου Ελονού (13π., 5 ριμπ.). Πολύ κακή παρουσία από τον Άρη, διασώθηκε μόνο ο Γουίλ Κάμινγκς (14π., 7 ριμπ.), που όμως φορτώθηκε με φάουλ. 

Κλείσιμο
Ραντεβού πλέον το επόμενο Σάββατο στο Nick Galis Hall και τον νοκ άουτ προημιτελικό Κυπέλλου. 

Το ματς 
Ούκιτς, Λαρεντζάκης, Μιλόσεβιτς, Γουίλιαμς και Μαυροειδής από τη μια, Κάμινγκς, Τζένκινς, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίτσεβιτς και Καββαδάς από την άλλη συνέθεσαν τις πρώτες πεντάδες του ματς. Ο Κροάτης οδήγησε την ΑΕΚ σε ελαφρώς καλύτερη εκκίνηση (14-8) σε ένα υψηλού ρυθμού παιχνίδι. Το αντίπαλο δέος, ο Κάμινγκς, ανέλαβε να συνεφέρει τους Θεσσαλονικείς, που παίρνοντας πράγματα από τους ψηλούς τους ισορρόπησαν (18-18). Οι δύο προπονητές άνοιξαν γρήγορα πολύ το ροτέισον, με τους Βασιλειάδη και Ελονού από τη μια και τους Ζάρα και Μπάκνερ να προσφέρουν σημαντικά (25-25). Ο σέντερ των «κίτρινων» με τάπα στον Ντίξον και κάρφωμα στην άλλη όχθη έβαλε μπροστά μετά από περίπου δέκα λεπτά την ομάδα του (25-27). Ένα ξέσπασμα από Μιλόσεβιτς και Ούκιτς, αλλά με αφετηρία την καλή άμυνα, ανέτρεψε τα δεδομένα (36-30). Το τρίτο σερί τρίποντο του Ούκιτς αλλά και η δράση του Μαυροειδή εκτόξευσαν την ΑΕΚ στους δέκα (45-35), που ήταν και η διαφορά του ημιχρόνου (46-36). Το τρίτο φάουλ του Κάμινγκς και η τεχνική ποινή για διαμαρτυρία στον Δημήτρη Πρίφτη ολοκλήρωσαν το κακό φινάλε στο πρώτο μέρος για τον Άρη. 

Η άμυνα της ΑΕΚ συνέχιζε να είναι αποτελεσματική, με αποτέλεσμα οι άστοχοι και επιπόλαιοι φιλοξενούμενοι όχι απλώς να μην πλησιάσουν, αλλά και να βρεθούν στο -13 (54-41). Ο Ντίξον με προσωπικές ενέργειες συντηρούσε τη διαφορά και το τέταρτο φάουλ του Κάμινγκς περιέπλεξε ακόμη περισσότερο την αποστολή του Άρη (60-46), που είδε την «Ένωση» να κλείνει το τρίτο δεκάλεπτο με 63-48. Η αύξηση στην πίεση της αντίπαλης άμυνας προβλημάτισε τον Γιούρε Ζντοβτς (65-53), αλλά μετά το δικό του τάιμ άουτ η αντίδραση ήταν υποδειγματική και ξέφυγε την ασφάλεια του +19 (74-55) πέντε λεπτά πριν το τέλος. Τα τρίποντα από Ζάρα και Κάμινγκς κράτησαν τον Άρη στην εντατική (74-61), την ώρα που ο Βασιλειάδης αποχωρούσε με ελαφρύ διάστρεμμα. Η ΑΕΚ πάντως όχι απλώς δεν απειλήθηκε, αλλά πατώντας το γκάζι ξέφυγε με 20 (81-61). 

Δεκάλεπτα: 23-20, 46-36, 63-48, 81-61. 
ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ελονού 13 (5 ριμπ.), Ούκιτς 16 (4 ασίστ), Σάκοτα7, Βασιλειάδης 8, Μιλόσεβιτς6, Χαριτόπουλος, Ντίξον 19, Λαρεντζάκης 1, Ιβάνοβιτς6 (5 ασίστ), Μαυροειδής 3 (9 ριμπ.), Γουίλιαμς 2, Τσαλμπούρης. 
Άρης (Πρίφτης): Ξανθόπουλος(5 ασίστ), Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 14 (7 ριμπ.), Ζάρας 7, Μούρτος, Σίμτσακ, Μπάκνερ 8 (4 ριμπ.), Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς 7, Ντραγκίτσεβιτς 11 (7 ριμπ.).
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης