Copa America: Αργεντινή - Χιλή στον μεγάλο τελικό τα ξημερώματα της Δευτέρας

Copa America: Αργεντινή - Χιλή στον μεγάλο τελικό τα ξημερώματα της Δευτέρας

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα προέβλεψε ότι η Αργεντινή θα κατακτήσει το Copa America Centenario, αλλά προειδοποίησε τους παίκτες να μην επιστρέψoυν στη χώρα εάν αποτύχουν να σηκώσουν το τρόπαιο

Copa America: Αργεντινή - Χιλή στον μεγάλο τελικό τα ξημερώματα της Δευτέρας
H Χιλή νίκησε 2-0 την Κολομβία στον ημιτελικό του Copa America Cententario, μετά από ένα περιπετειώδη αγώνα στο Σικάγο, που διακόπηκε για περισσότερο από δύο ώρες, λόγω καταιγίδας και θυελλωδών ανέμων και θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή στον τελικό της διοργάνωσης το πρωί της Δευτέρας 27 Ιουνίου 2016 (3:00 π.μ, από το MetLife Stadium, Ιστ Ράδερφορντ). 

 Η Χιλή, ήταν ήδη δύο γκολ μπροστά στο ημίχρονο, με τους Αρανγκουίθ (7) και Φουενθαλίδα (11), αλλά οι σφοδρές καταιγίδες που πλησίαζαν το στάδιο, με ανέμους 170 χιλιομέτρων, υποχρέωσαν την παραμονή των ομάδων στα αποδυτήρια και τους φιλάθλους, να βρουν καταφύγιο στις διάφορες εισόδους του σταδίου, περιμένοντας πάνω από δύο ώρες για να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι 2 ώρες στο Soldier Field. 

Κλείσιμο
 «Παίξαμε καλά, αλλά η Χιλή είναι μια πολύ ισχυρή ομάδα,» είπε ο Κολομβιανός μέσος Χουάν μετά το τελικό σφύριγμα. «Σκεφτήκαμε ότι μια επιστροφή ήταν δυνατή, αλλά μερικές φορές τα πράγματα δεν λειτουργούν όπως τα θέλουμε». 

Κεραυνοί, ανεμοστρόβιλοι και δυνατή βροχή μετά το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όταν το ματς άρχισε ξανά οι ομάδες επέστρεψαν σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο. Η Κολομβία, που μάλιστα από το 57 έπαιζε με παίκτη λιγότερο, εξαιτίας της αποβολής του Κάρλος Σάντσες (με δεύτερη κίτρινη), δεν μπόρεσε να αντιδράσει και θα περιοριστεί σε αγώνα για την τρίτη θέση με τις ΗΠΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μία ημέρα αργότερα Χιλή και Αργεντινή θα επαναλάβουν στο Νιου Τζέρσει τον τελικό του Σαντιάγκο στο τελευταίο Copa America, που φιλοξένησαν και κατάκτησαν στα πέναλτι το περασμένο καλοκαίρι στην χώρα τους οι Χιλιανοί.


Μαραντόνα: «Φυσικά θα κερδίσουμε. Αν δεν κερδίσουμε, να μην επιστρέψουν»

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα προέβλεψε ότι η Αργεντινή θα κατακτήσει το Copa America Centenario, αλλά προειδοποίησε τους παίκτες να μην επιστρέψoυν στη χώρα εάν αποτύχουν να σηκώσουν το τρόπαιο. «Φυσικά θα κερδίσουμε.... Και αν δεν κερδίσουμε, να μην επιστρέψουν», δήλωσε ο Μαραντόνα με το σύνηθες διεισδυτικό του ύφος, σε μια μακρά συνέντευξη στο κανάλι C5N, με αφορμή χθες την συμπλήρωση 30 χρόνων από το  «Χέρι του Θεού» και το  «γκολ του αιώνα»  που πέτυχε στο 2-1 εναντίον της Αγγλίας στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Μεξικό το 1986, όπου η Αργεντινή κατέκτησε το δεύτερο παγκόσμιο πρωτάθλημά της. Ο Μαραντόνα δήλωσε σίγουρος ότι η ομάδα με αρχηγό τον Λιονέλ Μέσι θα κερδίσει το Copa America Centenario στον τελικό με την Χιλή. Στα ημιτελικά η Albiceleste συνέτριψε με με 4-0 τις Ηνωμένες Πολιτείες.


Μέσι εναντίον Βιδάλ

Θυμιζουμε ότι με αρχιτέκτονα τον Λιονέλ Μέσι, που έφτασε τα 55 γκολ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής, η albiceleste δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στις ΗΠΑ, πανηγύρισε εύκολη νίκη (4-0), εξασφαλίζοντας θέση στον τρίτο συνεχόμενο τελικό της, μέσα σε δύο χρόνια.  

 Μετά το Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου έχασε (1-0) στην παράταση από τους Γερμανούς και την ήττα στα πέναλτι (4-1) στο Copa America τον περασμένο χρόνο στην Χιλή, τα χθες τα ξημερώματα κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του Copa America Centenario. 

Μία πραγματική θύελλα η Αργεντινή, παρέσυρε τους Αμερικάνους, επιβεβαιώνοντας το μεταξύ τους χάσμα. Οι ΗΠΑ έχουν την δικαιολογία τριών σημαντικών απωλειών (Γουντ, Μπεντόβα και Τζόουνς), αλλά σε κάθε περίπτωση αποδείχθηκε λάθος το σχέδιο του Γιούργκεν Κλίνσμαν. Η Αργεντινή που θα διεκδικήσει το πρώτο της Copa America μετά το 1993, επιδιώκοντας να ισοφαρίσει τις 15 κατακτήσεις-ρεκόρ της Ουρουγουάης άνοιξε νωρίς (3) τις αποστάσεις στο σκορ με τον Λαβέτσι, έπειτα από ασίστ του Μέσι. 

«Όταν δέχεσαι γκολ μετά από τρία λεπτά ματς απέναντι σε μία τέτοια ομάδα, αυτό σημαίνει ότι ήδη έχεις χάσει την ψυχική μάχη,» είπε ο Γιούργκεν Κλίνσμαν. «Από τη στιγμή που έχουν προβάδισμα ξεφεύγουν. Η Αργεντινή είναι μία ιδιαίτερη ομάδα. Εδειξε γιατί είναι το νούμερο ένα ομάδα στον κόσμο. Είπα τα παιδιά ότι δεν υπάρχει κάτι  που μας κάνει να ντρεπόμαστε».

 Ο Λιονέλ Μέσι επέλεξε (32) τον πιο ιδανικό τρόπο για να σπάσει το ρεκόρ του Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (54 γκολ), όταν με απευθείας εκτέλεση φάουλ, χάιδεψε την μπάλα, σκόραρε και έφτασε τα 55 γκολ με την εθνική, χαράζοντας το όνομά του στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας, στην 112η διεθνή συμμετοχή του. Δύο γκολ του Ιγκουαίν στην επανάληψη (50,86), διαμόρφωσαν τα δεδομένα στο σκορ. Η Αργεντινή έχει σημειώσει 18 γκολ σε πέντε παιχνίδια και δεχθεί μόλις δύο.


Μέσι: "Το ρεκόρ μου, είναι και ρεκόρ της ομάδας"

O Λιονέλ Μέσι έγραψε τα ξημερώματα το όνομά του στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας , όταν έφτασε τα 55 γκολ με την Αργεντινή, ξεπέρασε τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα και έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της χώρας του. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να έχω ξεπεράσει το ρεκόρ του Μπατιστούτα και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, είναι και ένα δικό τους ρεκόρ,» είπε ο Μέσι στους δημοσιογράφους. «Από την πρώτη κιόλας ημέρα κάναμε θεαματικά πράγματα και αξίζουμε που βρισκόμαστε στον τελικό,» συμπλήρωσε. Ο Λιονέλ Μέσι καθοδήγησε την Αργεντινή στον τρίτο της στην σειρά τελικό, μέσα σε δύο χρόνια, ελπίζοντας ότι αυτή την φορά θα πανηγυρίσει, μετά τους δύο χαμένους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 και στο Copa America, το περασμένο καλοκαίρι στη Χιλή. «Είχαμε ανάγκη να επιστρέψουμε σε ένα τελικό, δεν πρέπει να κοιτάμε πίσω. Είμαστε ικανοποιημένοι με την εμφάνισή μας,» τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής, Χεράρδο Μαρτίνο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης