Σουηδία-Βέλγιο 0-1 και Ιταλία-Ιρλανδία 0-1 (τελικά)

Σουηδία-Βέλγιο 0-1 και Ιταλία-Ιρλανδία 0-1 (τελικά)

Οι Ιταλοί εξαρτώνται αποκλειστικά από... τον εαυτό τους για το αν θα κρατήσουν την πρώτη θέση - Στο άλλο ματς, ο Ζλάταν θα προσπαθήσει να κερδίσει για να στείλει τους Βέλγους σπίτι τους, αλλιώς χαιρετά από σήμερα την εθνική ομάδα

Σουηδία-Βέλγιο 0-1 και Ιταλία-Ιρλανδία 0-1 (τελικά)
Την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα της Σουηδίας μετά το τέλος του EURO ανακοίνωσε ο σταρ Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ομοίως και ο Χαμρέν με τον μέχρι πρότινος τεχνικό της πρωταθλήτριας Νόρσεπινγκ, Γιαν Αντερσον, να τον αντικαθιστά. Ο βαθμός της πρώτης αγωνιστικής (1-1 με την Ιρλανδία) αποδεικνύεται πολύτιμος υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι απόψε θα επικρατήσει έναντι των Βέλγων. Μάλιστα έχουν πιθανότητες ακόμα και για τη δεύτερη θέση του ομίλου, εκτός εάν οι Ιρλανδοί κερδίσουν με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά την Ιταλία και η παρέα του Ζλάταν με ένα το δικό της. Πρόβλημα στους προσαγωγούς αντιμετωπίζει ο αμυντικός της Σέλτικ Λούστιχ.

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση της Σουηδίας με το Βέλγιο εδώ
Κλείσιμο

Παρακολουθήστε ζωντανά την αναμέτρηση της Ιταλίας με την Ιρλανδία εδώ
 
Στον αντίποδα, το Βέλγιο είναι πιο κοντά στην επόμενη φάση μετά το 3-0 της δεύτερης αγωνιστικής επί των Ιρλανδών. Ηταν καλύτερο σε γενικές γραμμές, κυρίως διότι το πάθημα της πρώτης αγωνιστικής έγινε μάθημα, καθώς εμφανίστηκε πιο δραστήριο επιθετικά. Πιο ορθολογικός ο σχηματισμός του Βίλμοτς αυτή τη φορά, η συνοχή ήταν εμφανής και το αποτέλεσμα ήρθε δίκαια. Απογοήτευσε πάντως ξανά ο μεσοεπιθετικός Κέβιν Ντε Μπράουνε, κυρίως διότι δείχνει να λυγίζει από το… άγχος, κάτι που φαίνεται σε κάθε επαφή του με την μπάλα.
 
Οι «κόκκινοι διάβολοι» θα αγωνιστούν για δύο αποτελέσματα καθώς και σε ενδεχόμενη ισοπαλία τερματίζουν δεύτεροι το συγκρότημα του Βίλμοτς, ακόμη και εάν η Ιρλανδία επικρατήσει, αφού στην ισοβαθμία έχουν το πάνω χέρι. «Μας κάνει και η ισοπαλία, αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε για την ισοπαλία. Πολλές φορές όποιος παίζει για ένα βαθμό συνήθως τον χάνει! Στόχος είναι η νίκη, αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε από την αρχή. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο θα την πατήσουμε. Εχουν έναν σπουδαίο παίκτη στην επίθεση, τον Ζλάταν. Μπορεί να σκοράρει από μία κόντρα, από ένα φάουλ, από οπουδήποτε. Τον σέβομαι πολύ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βίλμοτς.
 
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Σουηδία (4-4-2):  Ισακσον –Γιόχανσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Oύλσον –Λάρσον, Σέλστρομ, Έκνταλ, Φόρσμπεργκ –Ιμπραΐμοβιτς, Μπεργκ
Βέλγιο (4-2-3-1): Κουρτουά – Μενιέρ, Αλντερβάιρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνχεν – Ντεμπελέ , Βίτσελ – Καράσκο, Αζάρ, Ντε Μπράουνε – Λουκάκου

Ιταλία-Ιρλανδία
Η Ιταλία έκανε το 2/2 και μετά τη νίκη επί του Βελγίου (2-0), επιβλήθηκε της Σουηδίας (1-0). Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Εντερ στο 88’, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου στην «σκουάντρα ατζούρα». Δεν θέλγει με το ποδόσφαιρο που αποδίδει στο χορτάρι, ωστόσο παραμένει η κυνικότερη ομάδα της Γηραιάς Ηπείρου και πλέον στο φινάλε των ομίλων μπορεί να… ξεκουραστεί. Το βαθμολογικό κίνητρο εκλείπει και απολύτως λογικά ο Αντόνιο Κόντε ετοιμάζει εκτεταμένο rotation στην 11άδα, καθώς πλέον το μυαλό ταξιδεύει στην… Ισπανία.

Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο μέσος Καντρέβα και δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει, από ίωση ταλανίζεται ο κίπερ Μπουφόν και κρίθηκε σκόπιμο να μην αγωνιστεί απόψε.  Οι μόνοι που πρόκειται να παραμείνουν στη βασική ενδεκάδα σε σύγκριση με το ματς της δεύτερης αγωνιστικής είναι τα στόπερ Μπαρτζάλι – Μπονούτσι και ο χαφ Φλορέντσι, σε όλες τις άλλες θέσεις αναμένονται αλλαγές.
 
Στην αντίπερα όχθη, η Ιρλανδία απογοήτευσε τη δεύτερη αγωνιστική κόντρα στο Βέλγιο (0-3). Κατώτερη των περιστάσεων στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα η ομάδα του Ο’Νιλ, αν και δικαίως «φωνάζει» για τον μη καταλογισμό πέναλτι σε μαρκάρισμα στον επιθετικό Σέιν Λονγκ από τους Αλντερβάιρελντ, Βερμάελεν κι ενώ το σκορ ήταν ακόμα 0-0.
 
Τελείωσαν μάλιστα το παιχνίδι χωρίς ένα σουτ στην εστία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1994. Παράλληλα, αναζητούν ένα τρίποντο σε τελική φάση Euro, κάτι που τους λείπει από την πρεμιέρα της διοργάνωσης το 1988 (1-0 την Αγγλία). Βέβαια, βρήκαν δίχτυα σε 12/13 πιο πρόσφατα παιχνίδια τους, επίσημα και φιλικά.
 
Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση το συγκρότημα του Μάρτιν Ο’Νιλ κρατάει την τύχη στα χέρια του. Με νίκη προκρίνεται δεδομένα στην επόμενη φάση, ενώ υπό προϋποθέσεις μπορεί να τερματίσει στη δεύτερη θέση. Σε ενδεχόμενη πρόκριση οι πιθανοί αντίπαλοι στους «16» είναι η Γαλλία ή Κροατία.

 
ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ
Ιταλία (3-5-2): Σίριγκου – Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα – Μπερναρντέσκι, Στουράρο, Τιάγκο Μότα, Φλορέντσι, Ντε Σίλιο – Ζάζα, Ιμόμπιλε
Ιρλανδία  (4-4-2):  Ράντολφ – Κόλμαν, Ο’ Σέι, Κίο, Μπρέιντ – Χέντρικ, Γουίλαν, Χούλαχαν, ΜακΚλιν – Λονγκ, Μέρφι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης