Euro 2016: Με «λευκή» ισοπαλία στους «16» Γαλλία και Ελβετία, ελπίζει η Αλβανία

Euro 2016: Με «λευκή» ισοπαλία στους «16» Γαλλία και Ελβετία, ελπίζει η Αλβανία

Γάλλοι και Ελβετοί πέρασαν μαζί στην επόμενη φάση - Η νίκη των Αλβανών επί της Ρουμανίας μπορεί να τους δώσει την πρόκριση από την τρίτη θέση

Euro 2016: Με «λευκή» ισοπαλία στους «16» Γαλλία και Ελβετία, ελπίζει η Αλβανία
Μαζί στους «16» του Euro2016 συνεχίζουν Γάλλοι και Ελβετοί. Δίχτυ δεν κουνήθηκε στο «Πιερ Μορουά» της Λιλ (0-0) κι έτσι οι «τρικολόρ» πήραν το πρώτο εισιτήριο του 1ου ομίλου και η ομάδα του Πέτκοβιτς το δεύτερο. 

Καλύτερη εικόνα στην μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης για την Ελβετία, που είχε σταθερά την κατοχή της μπάλας και κρατούσε σε εγρήγορση την αντίπαλη άμυνα. Κακό πρόσωπο για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν, που όμως στάθηκε άτυχη αφού τρεις φορές σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Ζόμερ. 

Εκρηκτικό ξεκίνημα στο Πιερ Μορουά. Μια καλή στιγμή για την Ελβετία και δύο δοκάρια (με τον Πογκμπά) για τους Γάλλους, δεν το λες και λίγο για το πρώτο 20λεπτο στο παιχνίδι. Παρότι, η ομάδα του Πέτκοβιτς έδειξε να πατάει καλύτερα και να μην φοβάται το φαβορί, οι «τρικολόρ» εκμεταλλεύτηκαν το «ανοιχτό» γήπεδο και με γρήγορες επιθέσεις έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. 

Στη συνέχεια οι «τρικολόρ» άρχισαν να ανεβάζουν στροφές και να πιέζουν τον Ζόμερ και τους αμυντικούς του. Η ομάδα του Πέτκοβιτς δεν αποσυντονίστηκε και έχοντας μπόλικη ηρεμία στο παιχνίδι της κυκλοφόρησε σωστά την μπάλα και πήρε την κατοχή. Παρά το 0-0 το παιχνίδι είχε αρκετά γρήγορο ρυθμό, όμως στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου έλειψαν οι ευκαιρίες, συνεπώς και το γκολ. 
Κλείσιμο

Καλύτερο ξεκίνημα για την Ελβετία στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Ντεσάν αδυνατούσε να αναπτυχθεί σωστά, όμως παρότι δεν είχε την μπάλα στα πόδια της ήταν αυτή που έφτιαξε την μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Γκριεζμάν να βλέπει τον Ζόμερ να του λέει μεγάλο «όχι» στο 57’. Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Πέτκοβιτς, έχοντας όπλο την ψυχραιμία, κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να κρατήσουν μακριά από την περιοχή τους τους Γάλλους, οι οποίοι ήταν αντιμέτωποι και με τον εκνευρισμό της κερκίδας. 

Τα λεπτά περνούσαν και οι «τρικολόρ» δεν μπορούσαν να απειλήσουν. Η οπισθοχώρηση των Ελβετών σε συνδυασμό με την είσοδο του Παγέ βοήθησαν την κατάσταση, όμως η ατυχία δεν ξεπεράστηκε αφού και η σουτάρα του μεσοεπιθετικού της Γουέστ Χαμ (75’) κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι. Όσο πλησίαζε το φινάλε τα ρίσκα, φυσιολογικά, μειώθηκαν, ο ρυθμός χάλασε και το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Σκόμινα. 

Οι συνθέσεις: 
Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχσταϊνερ, Εμπολό (74' Σεφέροβιτς, Ροδρίγκες, Τζουρού, Σαρ, Μπεχράμι, Ντζεμαϊλί, Μεχμέντι (86' Λονγκ), Σάκα, Σακίρι (80' Φερνάντες)

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Σανιά, Σισοκό, Καμπάιγ, Πογκμπά, Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Κομάν (63' Παγιέ), Ζινιάκ.

Οι καλύτερες φάσεις του αγώνα Γαλλία-Ελβετία



Ρουμανία-Αλβανία: 0-1

Η... κατάρα έσπασε κι έπειτα από 13 ματς χωρίς νίκη κόντρα στους Ρουμάνους, η Αλβανία νίκησε 1-0, έγραψε ιστορία και ελπίζει σε ένα θαύμα! Ο Σαντίκου πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας σε Euro, οι Αετοί πήραν την 3η θέση (1-3 γκολ) και περιμένουν τους άλλους ομίλους για να δουν αν θα συνεχίσουν στα γήπεδα της Γαλλίας. Βέβαια, η ομάδα του Ντε Μπιάζι κατάφερε να κάνει το ιδανικό φινάλε στον όμιλο, χάρη στην πίστη και στο πάθος που έβγαλαν οι παίκτες του στο γήπεδο.

Το ξεκίνημα της Ρουμανίας ήταν ιδανικό, ταχύτητα, πίεση και η ομάδα του Ιορντανέσκου πήρε τον έλεγχο του ματς. Μάλιστα, προσπάθησε να απειλήσει σε δυο περιπτώσεις, αλλά τα σουτ του Στάνκου βρήκαν στη σωστή θέση τον Μπερίσα. Η Αλβανία μετά το πρώτο μουδιασμένο δεκάλεπτο, πήρε μέτρα στο γήπεδο, ήταν πιο κινητική κι έβγαλε πάθος. Η ομάδα του Ντε Μπιάζι ήταν εξαιρετικά οργανωμένη στα μετόπισθεν και δεν έδωσε στους Ρουμάνους ευκαιρίες να δημιουργήσουν. Χωρίς φαντασία, πλάνο και τακτική η ομάδα του Ιορντανέσκου δεν θύμισε σε καμία περίπτωση τα δυο πρώτα ματς της στον όμιλο! Η Αλβανία είχε ταχύτητα, έβγαζε αντεπιθέσεις και στο 35' είχε διπλή ευκαιρία να σκοράρει, ο Μεμουσάι δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Ταταρουσάνου, ενώ στην εξέλιξή της ο Μπάσα έστειλε τη μπάλα άουτ. Επειτα το πρώτο απειλητικό μήνυμα ήρθε και το... χτύπημα από την ομάδα του Ντε Μπιάζι! 

Ωραία σέντρα του Μαμουσάι, ο Ταταρουσάνου πραγματοποίησε τραγική έξοδο και ο Σαντίκου με κεφαλιά στο 43' πέτυχε το πρώτο γκολ της Αλβανίας στη διοργάνωση! Οι Ρουμάνοι δεν κατάφεραν να προσαρμοσθούν στο πλάνο κατοχής, δεν έδειξαν καμία εμπιστοσύνη στο παιχνίδι τους και ο εκνευρισμός τους έδωσε την ευκαιρία στους Αλβανούς να πάρουν αυτό που θέλουν!

Ο Ιορντανέσκου πέρασε στην επανάληψη τον Σανμαρτεάν, αλλά φαντασία και κάθετες δεν μπήκαν ποτέ στο παιχνίδι της. Ο τραυματισμός του Σαντίκου έδωσε την ευκαιρία στον ταχύτατο Τόρζε να μπει στο ματς και στο 76' είχε την τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά η σουτάρα του τράνταξε το δοκάρι του Μπερίσα. Ο Ιορντανέσκου έβαλε τον Αντόνε στο ματς, οι Ρουμάνοι πίεσαν με τους δυο φορ, αλλά η παρουσία του Μαβράι ήταν εντυπωσιακή, αφού καθάρισε όλες τις φάσεις. Μάλιστα, ο αμυντικός της Κολωνίας αν ήταν πιο ουσιαστικός θα μπορούσε στο 87' να πετύχει και γκολ! Η Αλβανία πέτυχε ιστορική νίκη.

Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ του αγώνα Ρουμανία-Αλβανία





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης