Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου!

Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου!

Αρκετά και ενδιαφέροντα είναι τα φιλικά μεταξύ των ευρωπαϊκών Εθνικών ομάδων. Πολλά δε από αυτά συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κόσμου καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της «έκπληξης» ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Πάρε το παιχνίδι στα χέρια σου
Λουξεμβούργο – Βοσνία Ερζεγοβίνη: Μπορούμε ν’ αποκομίσουμε ένα καλό ποσό, αν το διπλό το ντύσουμε με no goal, το Λουξεμβούργο δεν μπορεί να βάλει γκολ σε τέτοια άμυνα. Αν εξαιρέσουμε τη νίκη επί της Ελλάδας στα προκριματικά του euro, το Λουξεμβούργο δεν έχει πετύχει κάτι σημαντικό. Η Βοσνία θα νικήσει, το over είναι μία καλή περίπτωση. Μπορούμε επίσης να ποντάρουμε στον άσο από το πρώτο ημίχρονο. Στα έξι τελευταία ματς η Βοσνία νίκησε ισάριθμες φορές το Λουξεμβούργο, πετυχαίνοντας τρεις εντός και τρεις εκτός έδρας. Σε όλους αυτούς τους αγώνες οι Λουξεμβούργιοι σκόραραν μόλις ένα γκολ. 

Κλείσιμο
Σλοβακία – Λετονία: Είναι επίσης ένα παιχνίδι για καλά λεφτά, αν κι αυτό το παίξουμε συνδυαστικά. Ο άσος φαντάζει πολύ δυνατός, ενώ οι Σλοβάκοι εμφανίζονται να είναι κατά πολύ ανώτεροι από τους Λετονούς. Επίσης μπορούμε να το παίξουμε over και με άσο από το ημίχρονο. Στα πέντε ματς που έχουν δώσει μέσα – έξω από το 2000, φέρουν όλα goal, goal και τέσσερα στα πέντε είναι over. 

Γερμανία – Αγγλία: Οι Γερμανοί είναι σαφώς ανώτεροι από τους Άγγλους. Πάντα αυτά τα ματς έχουν το χαρακτήρα του ντέρμπι, αν και συνήθως στο τέλος της ημέρας κερδίζουν οι Γερμανοί. Τραυματίας ο Σβάινσταϊγκερ για τους Γερμανούς, το ίδιο όμως κι ο βασικός γκολκίπερ της Αγγλίας Τζο Χαρτ, όπως και ο ταχύτατος Στέρλιγκ της Λίβερπουλ, ένας παίχτης που θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά στην κόντρα επίθεση. 

Ολλανδία – Γαλλία: Η Ολλανδία φαίνεται να έχει χάσει την παλιά αίγλη της αφού απέτυχε να προκριθεί στα τελικά του euro 2016, εκεί όπου η Γαλλία  είναι πλήρης και φαβορί για το τρόπαιο. Οι Ολλανδοί συν όλα τα άλλα δεν θα έχουν στο ρόστερ τους και τον τραυματία Ρόμπεν, όπως επίσης και τους Φαν Πέρσι, Ντοστ, Βαν Ντερ Βιλ, Ντε Γιόνγκ, Ντε Γκουζμάν. Οι Γάλλοι είναι το μεγάλο φαβορί για τη νίκη, ενώ επανέρχεται και ο Ριμπερί, μετά από δυο χρόνια. Εκτός έμεινε ο Μπενζεμά, λόγω της εμπλοκής του σε υπόθεση  ναρκωτικών. Εύκολα, ωστόσο, θα προτιμήσουμε το διπλό και το over. 

Ιρλανδία – Ελβετία: Η Ιρλανδία υπολείπεται σε ειδικό βάρος, αλλά θα παίξει στο γήπεδό της, το οποίο αναμένεται ότι θα είναι γεμάτο από ένα εκδηλωτικό κοινό εκδηλωτικό, κάτι που ισοφαρίζει το συγκεκριμένο μειονέκτημα. Απών για καιρό ο βασικός γκολκίπερ Σέι Γκίβεν. Οι Ελβετοί από την πλευρά τους θα παίξουν με αρκετές απουσίες, όπως των Βαν Μπέργκεν, Ντζουρού, Ινλέρ, Στόκερ, καθώς και των επιθετικών Ντερτιγιόνγκ και Ντρμιτς. Αυτό μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για να προτιμήσουμε τον άσο.

Πορτογαλία – Βουλγαρία: Ένας λόγος που μπορούμε να σταντάρουμε στον άσο είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν υπολογίσουμε ότι ο Βούλγαρος τεχνικός άφησε εκτός τους Μποζίνοφ, Β. Μίνεφ, Γ. Μίνεφ, Ζάνεφ, Γκάτσεφ και προχωράει σε σταδιακή ανανέωση για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Ο Σάντος είναι υπέρ της νίκης με… μισό – μηδέν, αλλά ο Ρονάλντο κυνηγάει να σπάσει ότι ρεκόρ κυκλοφορεί και δεν θα αδιαφορήσει. Τιάγκο και Κοεντράο οι απόντες.

Πολωνία – Φινλανδία: Δεύτερο σερί εντός έδρας ματς για την Πολωνία, μετά τη νίκη της 1-0 επί της Σερβίας με γκολ του Μπλατζικόφσκι. Κι αυτό το ματς μπορούμε να το ποντάρουμε στον άσο, καθότι υπάρχει τεράστια διαφορά δυναμικότητας. Προσφέρεται και για no goal, καθότι οι Φινλανδοί δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, ούτε διαθέτουν κάτι εξαιρετικό στην επίθεση, αλλά και για over καθότι οι Πολωνοί μπορούν να πετύχουν το goal και μάλιστα στο χαλαρό. 

Ρωσία-Λιθουανία: Στο ντεμπούτο του νέου τεχνικού Σλούτσκι, οι Ρώσοι διαλύθηκαν στην έδρα τους 3-1 από την Κροατία, οπότε δεν τους παίρνει και γι άλλη αποτυχία. Επέλεξαν να παίξουν με την αδύναμη Λιθουανία, για να κάνουν τώρα το ξεκίνημα. Κατά πάσα πιθανότητα θα το καταφέρουν. Μην ξεχνάνε ότι οι Ρώσοι θα διοργανώσουν το Μουντιάλ του 2018. Οι Λιθουανοί που είναι μια μέτρια ομάδα, θα έχει και απουσίες βασικών παικτών με κυριότερες αυτές του σέντερ φορ Μπενίσιους και του γκολκίπερ Αρλάουσκις.

Αυστρία – Αλβανία: Η Αυστρία είναι κατά πολύ ανώτερη ως μέγεθος από την Αλβανία. Έκανε ξέφρενη πορεία στα προκριματικά του euro  όπου και προκρίθηκε. Όμως, κάπου αδιαφόρησαν στο τελευταίο φιλικό, έχασαν 2-1 στην έδρα τους από την Ελβετία. Το ματς φυσικά και «γέρνει» προς τον άσο, αλλά μέχρι εκεί. Οι Αλβανοί θα παίξουν με ενθουσιασμό, καθότι είναι η πρώτη φορά που προκρίνονται σε τελικά euro. Σε όλα τους τα παιχνίδια δίνουν πατριωτικό κίνητρο.

Ουγγαρία – Κροατία: Δύσκολο ματς. Οι Ούγγροι θα πάνε το καλοκαίρι στη Γαλλία, παίζουν στην έδρα τους, ο Γερμανός τεχνικός του Μπερντ Στοκ ανανέωσε με την ομοσπονδία, παίζει κομπλέ, έχει ενθουσιασμό. Οι Κροάτες είναι καλύτεροι. Προέρχονται από φιλικό 2-0 επί του Ισραήλ κι έδειξαν να λειτουργούν καλά κι ας λείπει ο τραυματίας Ράκιτιτς της Μπαρτσελόνα. Απών κι ο επιθετικός Πιάκο, αλλά εκεί θα είναι ο Μάντζουκιτς, ο Μόντριτς, καθώς και οι δυο σκόρερ Πέρισιτς και Μπρόζοβιτς, αμφότεροι  της Ίντερ. Έχει εναλλακτικές. Αν ήταν επίσημο ματς κι έπρεπε να βάλουμε ένα σημείο, αυτό θα ήταν το διπλό. Στο φιλικό, όμως έχει και Χ.

Ρουμανία – Ισπανία: Θα μπορούσαμε να το σταντάρουμε διπλό, αν επρόκειτο για επίσημο ματς. Δεν υπάρχει, φυσικά, καμία σύγκριση. Ωστόσο, όταν αναφερόμαστε στην Ισπανία, μην έχουμε στο μυαλό μας τη Μπαρτσελόνα, είναι τελείως διαφορετικές ομάδες. Φυσικά, υπάρχει πληθώρα μεγάλων παικτών κι αυτή τη φορά ο Ντελ Μπόσκε θα βάλει άλλη ενδεκάδα απ αυτή που χρησιμοποίησε στο φιλικό 1-1 με την Ιταλία. Οι Ρουμάνοι προκρίθηκαν στα τελικά της Γαλλίας, θα είναι ευχαριστημένοι με την ισοπαλία. Άλλωστε, έχουν να χάσουν 22 ολόκληρους μήνες, έχοντας σημειώσει 8 νίκες και επτά ισοπαλίες, χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έχει στήσε ο Ιορντανέσκου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης