Ο Κοντονής ψάχνει κατόπιν εορτής τη συναίνεση στο ποδόσφαιρο

Ο Κοντονής ψάχνει κατόπιν εορτής τη συναίνεση στο ποδόσφαιρο

Σχεδιάζει συνάντηση με τους επικεφαλής των τεσσάρων μεγαλύτερων ΠΑΕ - Πληροφορίες ότι θα προτείνει πρόσωπο κοινής αποδοχής για την προεδρία της ΕΠΟ - Στις 16:00 συνάντηση των μελών της Super League

Ο Κοντονής ψάχνει κατόπιν εορτής τη συναίνεση στο ποδόσφαιρο
Την «πίπα της ειρήνης« καλούνται να καπνίσουν οι ισχυροί άνδρες των τεσσάρων κορυφαίων ΠΑΕ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ μετά το κάλεσμα του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή.

Η κατάσταση, μετά το λουκέτο στη διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδος λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα, βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σημείο της και η πολιτεία βλέποντας ότι δεν μπορεί να επιβληθεί με το κύρος της προσπαθεί να βρει σημεία συναίνεσης μεταξύ των ανταγωνιστριών ΠΑΕ ώστε να σώσει έστω τα προσχήματα.

Κλείσιμο
Οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης έχουν απαντήσει  θετικά στο κάλεσμα του κ. Κοντονή και θα  δώσουν το παρών όποτε κανονιστεί η συνάντηση. Το θέμα  ότι ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης απουσιάζει στο εξωτερικό λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Επιπλέον κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός  έλεγαν  μέχρι αργά χθες βράδυ ότι δεν είχαν λάβει  πρόσκληση από τον υφυπουργό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση του Σταύρου Κοντονή είναι να προτείνει  την προώθηση ενός στελέχους κοινής υποδοχής για την προεδρία της ΕΠΟ.  Το θέμα είναι ότι στην Ομοσπονδία θα γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο ενώ οι τρεις  ΠΑΕ, ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θέλουν ανατροπή της νυν διοίκησης  Γκιρτζίκη, νωρίτερα.

Ο υφυπουργός, όπως διαρρέεται,  ήθελε να κάνει τη σύσκεψη αυτή εδώ και δύο μήνες. Θεωρεί ότι μόνο  με αποφάσεις που θα ληφθούν με κοινή συναίνεση θα μπορέσει να προχωρήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιρικοί κύκλοι που υποστηρίζουν ότι ο υφυπουργός επιδιώκει την κοινή συνάντηση ώστε αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή να βρει την αφορμή να διακόψει το πρωτάθλημα. 

Πάντως, η αναβολή του κυπέλλου έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως, δείχνει μία κυβέρνηση η οποία σηκώνει τα χέρια ψηλά όταν βρεθεί αντιμέτωπη με χούλιγκανς, δίνοντας κακό παράδειγμα για το άμεσο μέλλον.   Πέρσι είχε διακοπεί το πρωτάθλημα για  κάποιες αγωνιστικές, χωρίς να δοθεί λύση. Ψηφίστηκε ο νέος αθλητικός νόμος με τα ίδια αποτελέσματα. Δεν ξεκίνησε ποτέ το ντέρμπι του πρώτου γύρου μεταξύ ΠΑΟ-Ολυμπιακού και στη συνέχεια η περιδίνηση συνεχίστηκε.

Στο μεταξύ, για σήμερα το απόγευμα  στις 16:00, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση της Super League, την οποία συγκάλεσε  ο πρόεδρος του ποδοσφαιρικού συνεταιρισμού Γιώργος Μποροβήλος. Σε αυτή δεν θα εμφανιστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ενώ μετά το κάλεσμα του υφυπουργού Αθλητισμού το πιθανότερο είναι και οι διοικητικοί ηγέτες Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να μην δώσουν το «παρών». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης