FIFA: Έκδοση στις ΗΠΑ απειλεί τον Γουόρνερ

FIFA: Έκδοση στις ΗΠΑ απειλεί τον Γουόρνερ

Με έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες με 12 κατηγορίες για διαφθορά, απειλείται ο πρώην αντιπρόεδρος της FIFA, Τζακ Γουόρνερ

FIFA: Έκδοση στις ΗΠΑ απειλεί τον Γουόρνερ
Ο άλλοτε πρόεδρος της CONCACAF ήταν ένας εκ των 14 στελεχών που συνελήφθησαν το Μάιο, μετά την έρευνα του FBI στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ο παράγοντας από το Τρίνινταντ έχει αρνηθεί τους ισχυρισμούς για δωροδοκίες εκατομμυρίων προς τον ίδιο και έχει δώσει μάχη για να αποφύγει την έκδοσή του στις ΗΠΑ.

Ο 72χρονος είναι επίσης στο επίκεντρο ενός από τα βασικότερα στοιχεία στο κατηγορητήριο. Την πληρωμή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τους ιθύνοντες του νοτιοαφρικανικού ποδοσφαίρου στην CONCACAF. Οι εισαγγελείς στις Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίστηκαν πως η πληρωμή συνδέεται με την υποστήριξη του Γουόρνερ στη χώρα για την ανάληψη της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Κλείσιμο
Οι δικηγόροι του Γουόρνερ ζήτησαν από τον Αναπληρωτή Διευθύνων Δικαστή Μαρκ Γουέλινγκτον να απαλλάξει τον πελάτη τους, επειδή ο Γενικός Εισαγγελέας Φαρίς Αλ Ραβί έχασε την προθεσμία της 16ης Σεπτεμβρίου για να υπογράψει τα έγγραφα της Αρχής για την Εκτέλεση. Ο Σύμβουλος του Κουίνς Τζέιμς Λιούις που εκπροσωπεί το κράτος, ισχυρίστηκε πως δεν υπήρχε λόγος να απαλλάξει τον Γουόρνερ, αφού τα έγγραφα είναι πλέον υπογεγραμμένα. Ο Γουέλινγκον έχει ζητήσει χρόνο για να επανεξετάσει τα έγγραφα και τα επιχειρήματα των δικηγόρων που εκπροσωπούν το κράτος.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης