ΝΒΑ: ΜVP για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κέβιν Ντουράντ

ΝΒΑ: ΜVP για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κέβιν Ντουράντ

Ο Αμερικανός φόργουορντ οδήγησε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ με 59-23, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε σεζόν

ΝΒΑ: ΜVP για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Κέβιν Ντουράντ
Τα... σκήπτρα από τον Λεμπρόν Τζέιμς πήρε ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη στο NBA για φέτος, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Αμερικανός φόργουορντ οδήγησε τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο δεύτερο καλύτερο ρεκόρ με 59-23, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ του «μαγικού κόσμου» (32 πόντοι κατά μέσο όρο) για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε σεζόν.

Κλείσιμο
Έτσι, ισοφάρισε τις επιδόσεις των Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Τζορτζ Τζέρβιν και Μάικλ Τζόρνταν. Ο Ντουράντ που συγκέντρωσε 1232 πόντους στην ψηφοφορία είχε 7.4 ριμπάουντ και 5.5 ασίστ ανά αγώνα τη φετινή σεζόν, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίσε την πέμπτη του παρουσία σε All Star Game.

Δεύτερος στην ψηφοφορία αναδείχθηκε ο προηγούμενος MVP, Λεμπρόν Τζέιμς, των Μαϊάμι Χιτ, με 891 πόντους.Τρίτος ο Μπλέικ Γκρίφιν των Λος Άντζελες Κλίπερς (434), τέταρτος ο Γιοακίμ Νοά των Σικάγο Μπουλς (322) και πέμπτος ο Τζέιμς Χάρντεν των Χιούστον Ρόκετς (85). Ο Ντουράντ είχε 118/124 πρώτες θέσεις στις ψήφους.

Ρούκι της χρονιάς αναδείχθηκε ο Μαίκλ Κάρτερ Γοίλιαμς των Φιλαδέλφεια 76ερς ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ είχε 16,7 πόντους, 6,3 ασίστ, 6,2 ριμπάουντ και 1,87 κλεψίματα ανα συμμετοχή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης