Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει το δικαίωμα να χάνει», δηλώνει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης σε αφιέρωμα της Ευρωλίγκας, ενώ δηλώνει έτοιμος για την πολύ δύσκολη αποστολή που ανέλαβε

Αλβέρτης: «Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας»
Αφιέρωμα στον Φραγκίσκο Αλβέρτη φιλοξενεί η εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή της Ευρωλίγκας.

«Αν σκεφτείτε πως ήλθα στον ΠΑΟ, όταν ήμουν 16 και τώρα είμαι σχεδόν 40, καταλαβαίνετε ότι έχω περάσει περισσότερη από τη μισή ζωή μου σε αυτόν τον οργανισμό. Έχω ζήσει πολλές εκπληκτικές στιγμές ως παίκτης και ως team manager. Ελπίζω να συνεχίσω να τις ζω, ως κόουτς. Το ταξίδι ξεκίνησε όταν υπέγραψα πρώτη φορά στον ΠΑΟ (το 1990, για να πάρει η Γλυφάδα ως αντάλλαγμα, τον καλύτερο πολίστα των «πρασίνων»). Είχα την τύχη να κλείσω την καριέρα μου, με έναν ευρωπαϊκό τίτλο», δηλώνει ο νέος προπονητής της ομάδας.

Κλείσιμο
Για την αποστολή που ανέλαβε αναφέρει: «Είναι η τεράστια ευθύνη, που αποτελεί πάντα κίνητρο. Αν κάποιος ξέρει τι είναι πίεση και ικανοποίηση σε αυτήν την ομάδα, πιστεύω πως είμαι εγώ (γελάει). Ο Παναθηναϊκός πρέπει να νικά σε κάθε ματς. Δεν έχουμε το δικαίωμα της ήττας, στο μυαλό του κόσμου, αλλά και το δικό μας. Η ανιδιοτελής αγάπη με τους φιλάθλους είναι ένα από τα καλά της δουλειάς. Δεν είναι πολλοί οι παίκτες που έχουν την ευκαιρία να παίζουν μπροστά σε 20.000 κόσμου. Είναι το καλύτερο συναίσθημα, για κάθε αθλητή, να παίζει σε τόσο ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτό είναι ένα μέρος. Το άλλο είναι ότι οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι, σε αυτό που γίνεται στο παρκέ. Να κάνουμε ό,τι έχουμε να κάνουμε, όσο καλύτερα μπορούμε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης