Βαρβιτσιώτης: Ανεπανόρθωτα έκθετη η κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες στα hotspot

Βαρβιτσιώτης: Ανεπανόρθωτα έκθετη η κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες στα hotspot

Κατηγορεί για ανικανότητα τον Γιάννη Μουζάλα και την κυβέρνηση να διαχειριστούν τις -μικρότερες από το 2000 μέχρι σήμερα- μεταναστευτικές ροές και να αποσυμφορηθούν τα νησιά

Βαρβιτσιώτης: Ανεπανόρθωτα έκθετη η κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες στα hotspot
Επίθεση στην κυβέρνηση για την κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο Τομεάρχης  Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο κ. Βαρβιτσιώτης κάνει λόγο για παροιμιώδη ανικανότητα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και της κυβέρνησης να διαχειριστούν τις -μικρότερες από το 2000 μέχρι σήμερα- μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας και να προχωρήσουν στην άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών.

Κλείσιμο
Παράλληλα, επισημαίνει τη φετινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία «εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου- Ανατολικού Αιγαίου».
 
Ολόκληρη η δήλωση

«Και η φετινή έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα εκθέτει ανεπανόρθωτα την Κυβέρνηση για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών του Βορείου - Ανατολικού Αιγαίου, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως τον πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
 
Οι διαπιστώσεις της έκθεσης δυστυχώς επιβεβαιώνουν τα όσα έχουμε επανειλημμένως επισημάνει σχετικά με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα νησιά αυτά. Τόσο τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια, όσο και οι φόβοι έξαρσης ξενοφοβικών φαινομένων που εκφράζονται εντός της έκθεσης, δείχνουν το μέγεθος των προβλημάτων που δημιουργεί η υπερπληρότητα των hot-spots, καθώς και της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές κοινωνίες.  
 
Προφανώς δεν μπορεί οι νησιώτες, που είχαν προταθεί -για την ανθρωπιστική τους δράση- για Νόμπελ Ειρήνης, να κατονομάζονται σήμερα ως ρατσιστές. Αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην παροιμιώδη ανικανότητα του κ. Μουζάλα και της Κυβέρνησης του να διαχειριστούν τις -μικρότερες από το 2000 μέχρι σήμερα- μεταναστευτικές ροές προς τη χώρα μας και να προχωρήσουν στην άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση των νησιών».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης