Τσιρώνης: Γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα η Μακεδονία

Τσιρώνης: Γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα η Μακεδονία

«Τίποτα δεν κερδήθηκε επειδή κάποτε έμενε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τσιρώνης: Γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα η Μακεδονία
Ως αυτονόητο χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης το ενδεχόμενο να υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων, καθώς όπως είπε, αποτελεί γεωγραφική έννοια. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιρώνης υποστήριξε ότι η Μακεδονία είναι «μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα». 

Κλείσιμο
«Η Μακεδονία που σήμερα είναι ελληνική, είναι ελληνική, επειδή πολέμησε ο ελληνικός στρατός και οι μακεδονομάχοι. Κανένας δεν βγήκε τότε να κάνει ένα συλλαλητήριο και να λέει ότι η Μακεδονία είναι αυτονόητα ελληνική επειδή ο Μέγας Αλέξανδρος είναι Έλληνας» δήλωσε ο κ. Τσιρώνης προσθέτοντας: «Τίποτα δεν κερδήθηκε επειδή κάποτε έμενε εκεί ο Μέγας Αλέξανδρος». 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, «η Μακεδονία που τουλάχιστον είναι ελληνική, είναι ελληνική επειδή την απελευθέρωσε ο στρατός μας και επειδή έγινε η συνθήκη του Βουκουρεστίου, στην οποία ηττήθηκαν οι Βούλγαροι και η Μακεδονία μοιράστηκε. Το 60% στην Ελλάδα, αυτό που τώρα λέμε εμείς Μακεδονία δική μας, το 30% στην τότε Σερβία, αυτό που τώρα λέμε FYROM, και περίπου το 10% στη Μακεδονία του Πιρίν στη Βουλγαρία. Άρα μιλάμε για μια γεωγραφική έννοια που δεν ανήκει όλη στην Ελλάδα». Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι το ερώτημα αφορά το τι θέλουμε να κάνουμε. «Θέλουμε να καταλάβουμε τα Σκόπια, θέλουμε να κάνουμε όλη τη Μακεδονία ελληνική, θέλουμε να καταλάβουμε τη Βουλγαρία ή θέλουμε το δικό μας το κομμάτι να κατοχυρωθεί και να σεβαστούμε την συνθήκη του Βουκουρεστίου;» επισήμανε. 

Ο κ. Τσιρώνης εκτίμησε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα απειλήσουν να ρίξουν την κυβέρνηση, καθώς όταν το θέμα θα πάει στη Βουλή, έχουν τη δυνατότητα να απέχουν, να καταψηφίσουν, να δηλώσουν «παρών» ή να απουσιάσουν. Σε αυτό το πλαίσιο, υποστήριξε ότι οι 300 βουλευτές θα πρέπει να ψηφίσουν κατά συνείδηση. 

Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε ότι το Σκοπιανό δεν αφορά στις προγραμματικές δηλώσεις, καθώς «ο κ. Καμμένος ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν υπάρχει αναφορά στο θέμα των Σκοπίων».

Εάν το θέμα οδηγηθεί στη Βουλή και ο κ. Καμμένος με τους βουλευτές του καταψηφίσουν, τότε έχει δικαίωμα να καταθέσει πρόταση μομφής. «Δεν πιστεύω ότι θα το κάνει όμως» εκτίμησε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης