Λευκωσία: Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Λευκωσία: Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ

Πρόκειται για τη δεύτερη τριμερή συνάντηση και αναμένεται να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι δράσεις που συμφωνήθηκαν στην πρώτη συνάντηση στα Ιεροσόλυμα

Λευκωσία: Συνάντηση των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης κήρυξε πριν λίγο την έναρξη της τριμερούς συνάντησης μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, σημειώνοντας ότι η συνεργασία των τριών χωρών εδράζεται σε κοινές αξίες και την διαπνέει ο κοινός πόθος για ειρήνη.
 
Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι είναι συνεργασία εξωστρεφής και απευθύνεται προς όλες τις χώρες της περιοχής που ασπάζονται τις ίδιες αξίες.
 
Κλείσιμο
Ανέφερε ότι η Κύπρος διεξάγει το δικό της άνισο αγώνα για λύση του Κυπριακού και σημείωσε ότι οι τριμερείς συνεργασίες αποκτούν μεγάλη γεωστρατηγική σημασία.
 
Σημείωσε επίσης ότι η Κύπρος προχωρεί με τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της με βάση το διεθνές δίκαιο, προσθέτοντας ότι προσβλέπει στην υλοποίηση των αγωγών σύνδεσης Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.
 
Η παρούσα συνάντηση, ανέφερε, αποσκοπεί στη συγκεκριμενοποίηση δράσεων που συμφωνήθηκαν κατά την πρώτη τριμερή συνάντηση στα Ιεροσόλυμα τον περασμένο Ιανουάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης