Ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει για τα διδάγματα του Λεωνίδα Κύρκου

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει για τα διδάγματα του Λεωνίδα Κύρκου

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι χρόνων από τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Αριστεράς, ο επικεφαλής του Ποταμιού θυμάται τους διαλόγους που είχε στο διαμερισμα του στην Καλιδρομίου στα Εξάρχεια

Ο Σταύρος Θεοδωράκης γράφει για τα διδάγματα του Λεωνίδα Κύρκου
Έξι χρόνια μετά από τον Θάνατο του ιστορικού ηγέτη της αριστεράς Λεωνίδα Κύρκου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης,
ανήρτησε στο facebook  μερικές από τις απόψεις που του είχε εκφράσει στη διάρκεια συναντήσεων και συνεντεύξεων ο Λεωνίδας Κύρκος. Απόψεις, που ακόμα και τώρα παραμένουν επίκαιρες και βρίσκονται πολλές φορές στο επίκετρο της πολιτικής πραγματικότητας. Απόψεις, που αφορούν τους φαύλους πολιτικούς, τους αεριτζήδες, τους αυλικούς, τους ανθέλληνες αλλά και τα μνημόνια.  

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα στην ανάρτηση του ο Στ. Θεοδωράκης έγραψε: 

Τα διδάγματα του Λεωνίδα

«Άκου φίλε... γράψε για την τρυφερότητα. Χωρίς την τρυφερότητα δεν έχεις τίποτα. Τα χάνεις όλα. Είναι αναγκαία όσο ο αέρας».

«Έχουν έρθει στο προσκήνιο οι φαύλοι, οι αυλικοί, οι μάγοι, οι σατανιστές, οι ραγιάδες, οι υποτακτικοί. Να πιάσουμε τις πέτρες και να τους κυνηγήσουμε. Αμετε στο διάολο. Λες και μας προετοιμάζουν ένα νέο μεσαίωνα».

«Είμαστε έτοιμοι να διαπράξουμε τα χειρότερα εγκλήματα κατά του τόπου μας και να αποδώσουμε την ευθύνη σε κάποιους τρίτους. Σε κάποιους ανθέλληνες. Ενώ οι χειρότεροι ανθέλληνες είμαστε εμείς. Η Ελλάδα των αεριτζήδων».

«Δέκα Γραμματικάκηδες ανασταίνουν την Ελλάδα. Είναι σαν να έχεις Δομάζους και να τους κρατάς στον πάγκο. Και να παίζεις με παίκτες κλωτσοπατινάδας. Και Δομάζοι υπάρχουν - δεν είναι του μυαλού μου. Μόνο είναι στο περιθώριο... δεν είναι σε αυλές. Και εδώ οι αυλικοί κάνουν παιχνίδι».

«Οι υπήκοοι που θέλουν να γίνουν πολίτες. Οι άνεργοι που θέλουν να δουλέψουν. Οι αποκλεισμένοι που θέλουν να συμμετέχουν. Οι νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν».
«Να μάθουμε την τέχνη να συνεργαζόμαστε. (…) Εγώ είμαι σφουγγάρι. Άλλοι είναι πέτρα. Ξερνάνε. Εγώ γονιμοποιώ ότι ρουφάω».

«Τα μνημόνια από μόνα τους δεν σε σώζουν. Χρειάζεται να σηκωθεί το Έθνος. Αλλά ποιος θα το σηκώσει;».

ΥΓ
Διαχρονικές φράσεις από συνεντεύξεις που μου έχει παραχωρήσει ο Λεωνίδας Κύρκος και από συζητήσεις που κάναμε. Σήμερα είναι 6 χρόνια από το θάνατό του. Τον θυμάμαι πάντα στο διαμέρισμά του στα Εξάρχεια, στην Καλλιδρομίου… Να φτιάχνει καφέ στο μπρίκι. Φλιτζανάκι με το σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Το έχω κλέψει από τις Βρυξέλλες». Γελάσαμε τόσο που ο Μπομπόνης, ο αγαπημένος του γάτος, ταράχθηκε και χώθηκε στην αγκαλιά του.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης