ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν αφήγημα για την επόμενη μέρα και το σωστό «timing» για έξοδο στις αγορές

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν αφήγημα για την επόμενη μέρα και το σωστό «timing» για έξοδο στις αγορές

Τι συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο - Αύριο στην Πολιτική Γραμματεία ο σχεδιασμός μέχρι τον Αύγουστο του 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Ψάχνουν αφήγημα για την επόμενη μέρα και το σωστό «timing» για έξοδο στις αγορές
Στην στρατηγική της επόμενης ημέρας, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, εστιάζει πλέον η κυβέρνηση, με επίκεντρο την ανάπτυξη, την οικοδόμηση του κοινωνικού κράτος και την προετοιμασία για την έξοδο στις αγορές.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
, κατά την τετράωρη συνεδρίαση συζήτησαν για το πώς συνεχίζουν από εδώ και πέρα, αλλά και ποιοι θα είναι οι βασικοί άξονες του προγράμματος της κυβέρνησης.

Όπως τονίζουν οι ίδιες πήγες, την κυβέρνηση απασχολεί ο νέος κύκλος που έχει μπει η χώρα και υπάρχουν δύο φάσεις: η μία μέχρι τον Αύγουστο του 2018 και η δεύτερη μέχρι την εκπνοή της τετραετίας. Σύμφωνα με πηγές, το σημαντικό είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση όσο πιο αποτελεσματικά το πρόγραμμα.

«Περάσαμε σε φάση εστίασης στην ανάπτυξη, στις κοινωνικές παρεμβάσεις σε θεσμικές τομές, που είναι αναγκαίες: ανάπτυξη, κοινωνική προστασία» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή και συμπλήρωσε ότι «έχοντας απελευθερωθεί από το κομμάτι της διαπραγμάτευσης, περνάμε σε μια φάση έντασης εφαρμογής των κυβερνητικών παρεμβάσεων». 

Όπως τονίζουν πηγές, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Πολιτικό Συμβούλιο κατάρτισε το σχέδιο που θα εισηγηθεί στην Πολιτική Γραμματεία αύριο, εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής της Παρασκευής.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, το σχέδιο περιλαμβάνει συνολική ανασκόπηση της προηγούμενης περιόδου και την αποτίμηση της κατάστασης, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μετά το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης (σ.σ. η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι συμφωνίες για το χρέος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο βάρος της εισήγησης προς την Πολιτική Γραμματεία δίνεται, όσον αφορά στον σχεδιασμό, σε ζητήματα που για την κυβέρνηση είναι κομβικής σημασίας. Δηλαδή, όπως εξηγεί η ίδια πηγή, η έξοδος στις αγορές, ο σχεδιασμός για την προετοιμασία, «έτσι ώστε μέχρι το 2018 να είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και οριστικά και αμετάκλητα, και να βγούμε στις αγορές».

Το δεύτερο ζήτημα, όπως τονίζει το ίδιο στέλεχος, είναι το μοντέλο ανάπτυξης και η επεξήγηση του τι σημαίνει δίκαιη ανάπτυξη. Το τρίτο ζήτημα είναι η οικοδόμηση ενός κοινωνικού κράτους.  

Για την έξοδο στις αγορές, υπογραμμίστηκε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και βλέπουν τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και στη συνέχεια θα αποφασίσουν για το καταλληλότερο τάιμινγκ. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης