Παπαρήγα: Τα αντίμετρα πιστοποιούν τη μονιμοποίηση της φτωχοποίησης

Παπαρήγα: Τα αντίμετρα πιστοποιούν τη μονιμοποίηση της φτωχοποίησης

Η πρώην ΓΓ του ΚΚΕ είπε για τα αντίμετρα ότι αποτελούν την πιστοποίηση της μονιμοποίησης της φτωχοποίησης - Κάλεσε τον ελληνικό λαό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση

Παπαρήγα: Τα αντίμετρα πιστοποιούν τη μονιμοποίηση της φτωχοποίησης
«Οι απεργιακές συγκεντρώσεις μπορεί να μην συγκίνησαν την "ευαίσθητη” κυβέρνηση, όμως οι αγώνες δεν είναι μάταιοι. Έχει σημασία να μην υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην συναντά τη λαϊκή αντίσταση» τόνισε σήμερα η Αλέκα Παπαρήγα  μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το 4ο μνημόνιο.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε ότι στη διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων επικαλούνταν και ανέπτυξαν δύο βασικά σημεία της πολιτικής τους για το «πώς πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να βγούμε στις αγορές».

Εξηγώντας τι σημαίνει το πρώτο πρακτικά για τους εργαζόμενους, υπογράμμισε πως σημαίνει πάμφθηνη εργατική δύναμη, ζούγκλα εργασιακών σχέσεων, χειραγωγημένη τσακισμένη εργατική συνείδηση, εργασιακές σχέσεις σμπαράλια. Σημαίνει ακόμα, πρόσθεσε, ότι η Ελλάδα -και αυτό το υπηρετεί ένθερμα η συγκυβέρνηση- να παίζει το γεωστρατηγικό της ρόλο στην οικονομική, πολιτική και στρατιωτική διαπάλη, για τη διανομή των δρόμων του πετρελαίου.

Για το δεύτερο επιχείρημα, που αναφέρει «να βγούμε στις αγορές», η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε πως ήδη βρισκόμαστε σε αυτές, αφού αγορές είναι τα κράτη, οι κυβερνήσεις, τα μονοπώλια και οι τράπεζες από τις οποίες δανείζεται το ελληνικό κράτος.
Κλείσιμο

Η Αλ. Παπαρήγα άσκησε ιδιαίτερη κριτική και στα κόμματα της αντιπολίτευσης που κατηγορούν την κυβέρνηση για πρωτεργάτη της εξαπάτησης, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κυβέρνηση, είτε μονοκομματική είτε συνεργασίας που στηρίζει τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, που ακολουθεί αντιλαϊκή πολιτική, που θεωρεί μονόδρομο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και να μην χρησιμοποιεί το στοιχείο της εξαπάτησης.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «το συγκεκριμένο κόμμα μπορεί να "φορέσει πολλές στολές παραλλαγής", όποια και αν είναι όμως, από κάτω υπάρχει ένας μονόδρομος, τον οποίο ζούμε μέσα από τα μέτρα που πήρε και θα πάρει αύριο». 

Τέλος όσον αφορά τα αντίμετρα, τα χαρακτήρισε τραγωδία που «αποτελούν πιστοποίηση της μονιμοποίησης της φτωχοποίησης» όσο ο λαός δεν παίρνει την υπόθεση στα χέρια του για να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης