Τόσκας: Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, έχουμε λιγότερα και ηπιότερα περιστατικά

Τόσκας: Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, έχουμε λιγότερα και ηπιότερα περιστατικά

Γυρίσαμε 380 αστυνομικούς, που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων, στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη λέει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Τόσκας: Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, έχουμε λιγότερα και ηπιότερα περιστατικά
«Έχει μειωθεί η εγκληματικότητα, ενώ αλλάζουμε προτεραιότητες προκειμένου να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης», τόνισε σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Παράλληλα, επισήμανε ότι 380 αστυνομικοί που είχαν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων επέστρεψαν ήδη στον δρόμο για την ασφάλεια του πολίτη, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πολλοί ακόμη. 

Ο κύριος Τόσκας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι προσπαθεί να αλλοιώσει την πραγματικότητα όσον αφορά την εγκληματικότητα. Συγκεκριμένα είπε: 

Κλείσιμο
«Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μού έχουν δώσει στοιχεία ότι στο διάστημα 2007-2013 στην Αττική είχαμε γύρω στις 50 με 60 ληστείες την ημέρα και πάνω από 250 διαρρήξεις. Το 2016-2017 έχουμε την ημέρα 7 έως 15 ληστείες όχι της κλίμακας που είχαμε, γιατί όλοι ξέρουν ότι οι μεγάλες ληστείες έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Απλά είναι μικροεγκληματικότητα τις περισσότερες φορές, που αφορά σε αφαίρεση κινητών με κάποιο βίαιο τρόπο και θεωρούνται ληστείες. Επίσης, έχουμε γύρω στις 45 με 85 διαρρήξεις. Πολύ μικρότερος αριθμός και καμία σχέση δεν έχει η σημερινή πραγματικότητα με αυτή επί κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τη δράση της αστυνομίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την εκτίμηση πως μέσα στο 2017 θα κατασχεθούν, συνολικά, 15 τόνοι κάνναβης.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε επίσης τις ειδικές αστυνομικές -και όχι μόνο- δράσεις που γίνονται στη Δυτική Αττική, ενώ για το ζήτημα της τρομοκρατίας εκφράζει την πεποίθησή του πως «σύντομα θα εξαλειφθούν και οι οποιεσδήποτε "ουρές" υπάρχουν ακόμη».

Μίλησε, επίσης, για τους ελέγχους που γίνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ σημείωσε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την αύξηση του αριθμού μετεγκατάστασης προσφύγων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Για το πολύκροτο θέμα της μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, ο κ. Τόσκας τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να το τακτοποιήσει όσο το δυνατόν συντομότερα, ενώ για το μισθολογικό των ενστόλων επισήμανε ότι το δίκαιο είναι να υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, αλλά οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν την άμεση εφαρμογή της.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης