Κυριάκος: Ποιον κοροϊδεύουν; - «Εμάς» η απάντηση του νεαρού που προκάλεσε αίσθηση

Κυριάκος: Ποιον κοροϊδεύουν; - «Εμάς» η απάντηση του νεαρού που προκάλεσε αίσθηση

«Καλά το είπες, είναι αυτό που λένε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», το σχόλιο του προέδρου της ΝΔ

Κυριάκος: Ποιον κοροϊδεύουν; - «Εμάς» η απάντηση του νεαρού που προκάλεσε αίσθηση
Στον αέρα έπιασε ο Κυριάκος Μητσοτάκη
ς την απάντηση ενός νεαρού οπαδού του στην ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στη Μυτιλήνη.

Κλείσιμο
Όλα συνέβησαν όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
αναφέρθηκε στα όσα λέει η κυβέρνηση για την παραμονή ή όχι του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

«Μας κατηγορούσε ο κ. Τσίπρας εμάς ότι είμαστε συνήγοροι του ΔΝΤ
. Ξεχνά ότι ο ίδιος και ο κ. Τσακαλώτος με επιστολή τους στις 23 Ιουλίου 2015 ζητούσαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Ποιον κοροϊδεύουν;» ήταν το ρητορικό ερώτημα του κ. Μητσοτάκη.

«Εμάς» απάντησε ένας νεαρός οπαδός με τον πρόεδρο της ΝΔ να τον συμπληρώνει λέγοντας «καλά το είπες, είναι αυτό που λένε από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια».



Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση με επίκεντρο «τη διαχειριστική της αδυναμία στο προσφυγικό» χαρακτηρίζοντας τα δύο χρόνια της διακυβέρνησης από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ως τα πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Παράλληλα, επισήμανε ότι η ΝΔ ζητά εκλογές αφού κλείσει η αξιολόγηση και κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι εκείνος έριξε την προηγούμενη κυβέρνηση ενώ η αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος ήταν ανοιχτή και μάλιστα την υπονόμευσε. 

Οπως είπε ο κ.Μητσοτάκης «τα 2 χρόνια της κυβέρνησης είναι τα πιο εφιαλτικά της μεταπολίτευσης. Υποσχέθηκαν διαφάνεια και αξιοκρατία να στήσουν νέο κομματικό κράτος και νέα διαπλοκή. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκαναν πιο δύσκολη τη ζωή των πιο αδύναμων. Η υπερφορολόγηση και οι υπερβολικές εισφορές στραγγαλίζουν την παραγωγική Ελλάδα σήμερα. Οι τράπεζες έχουν υποστεί ασύλληπτη ζημιά από τα capital controls. 

Στην Παιδεία υπάρχει υποβάθμιση σε όλα τα επίπεδα. Το λέω εδώ που υπάρχει το δυνατό και εύρωστο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στην Παιδεία ακυρώθηκαν στο βωμό ιδεοληψιών σημαντικές ρυθμίσεις που είχαν ψηφισθεί με διακομματική συναίνεση. Η Αριστεία είναι «ρετσινιά», ότι δεν πρέπει να διεκδικούμε και να αγωνίζονται τα παιδιά μας σκληρά. 

Στην υγεία η κατάσταση είναι βαθιά προβληματική και εδώ το σύστημα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος, αφού υπάρχουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Στήνουν κομματικό σύστημα αναπαραγάγοντας ό,τι κατηγορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ η χώρα δεν είχε γνωρίσει πιο ανίκανη, πιο επιζήμια κυβέρνηση. Λαός και ιστορία θα είναι αμείλικτοι με τον κ.Τσίπρα, τον κ.Καμμένο και την παρέα τους». 

ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι 


Ο πρόεδρος της χρησιμοποίησε τρεις λέξεις για να περιγράψει την κυβέρνηση: Ψέμματα, ανικανότητα και φόροι. «Μ' αυτά προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Να θυμίσω τι έλεγε ο κ.Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Υποσχέθηκε 12 δισ. ευρώ σε παροχές και έβαλε 9,5 δισ. φορους. Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Προχθές ο κοινοβουλευτικός τους εκπρόσωπος έβαλε ζήτημα δραχμής, χωρίς καμία συνείδηση του πόσο επιζήμια είναι αυτή η συζήτηση για τη χώρα. Ελεγε ο κ.Τσίπρας ότι είμαστε συνήγοροι του ΔΝΤ. Εκείνοι με επιστολή τους τον Ιούλιο του 2015 ζητούσαν τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ο κ.Τσίπρας και ο κ.Τσακαλώτος. Το θράσος ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ειδικά όταν ο κ.Τσίπρας κατηγορεί εμάς ότι ζητάμε εκλογές εν μέσω αξιολόγησης. Του ζητάμε να ολοκληρώσει γρήγορα την αξιολόγηση, αφού όσο καθυστερεί τόσο αυξάνεται ο λογαριασμός. Αυτός υπονόμευσε την αξιολόγηση το 2014 και έριξε την κυβέρνηση με ανοιχτή την αξιολόγηση. Ο ίδιος άνθρωπος οδηγεί την αξιολόγηση του δικού του προγράμματος με το χειρότερο τροπο. Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Χάνει κεφάλαιο αξιοπιστίας και η χώρα είναι απομονωμένη. Τελικά συμβιβάζονται και στέλνουν το λογαριασμό σε σας. Τους λέμε ό,τι κι αν κάνουν, εξεταστική για το α' εξάμηνο του 2015 θα γίνει και οι ευθύνες θα αποδοθούν. Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας είναι υποθηκευμένο. Με δεσμευμένα πρωτογενή πλεονάσματα για 10 χρόνια και με βάρη που θα φορτωθούν στις πλάτες των πολιτών. Η παράλογη απαίτηση των πιστωτών είναι το τίμημα της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών ομολογεί ότι έχει ολοκληρώσει το ένα τρίτο των υποχρεώσεων. Πόση διαπραγματευτική δύναμη μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που εκπέμπει τόση διγλωσσία; Επιμένουν στα παιχνίδια του φθηνού λαϊκισμού σε βάρος της χώρας. Πως θα μείνει στην καρέκλα, στην εξουσία νοιάζεται ο κ.Τσίπρας. Δεν θα πολώσουμε την πολιτική ζωή για να υπονομεύσουμε την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος. Επιμενουμε ότι χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Να φύγουν, να ανασάνει επιτέλους η χώρα. Η απομάκρυνση Τσίπρα - Καμμένου είναι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Δεν θα υποσχεθούμε εκατό. Δέκα θα πούμε και δέκα θα κάνουμε. Ο λαός είναι έτοιμος να ακούσει την αλήθεια, και μαζί θέλει σχέδιο εξόδου από την κρίση, εθνικής ιδιοκτησίας, πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις του τρίτου προγράμματος. Εμείς σχεδιάζουμε περαιτέρω μάζεμα των δημοσίων δαπανών για να μπορέσουμε να μειώσουμε τους φόρους- στις επιχειρήσεις εντός 2 ετών από το 29% στο 20% και του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια. Και μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, ώστε να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Δεσμευόμαστε για αξιολόγηση στο δημόσιο. Οι καλύτεροι να επιβραβεύονται και οι χειρότεροι να βοηθιούνται. Δεσμευόμαστε και για την επιτάχυνση της απονομής της Δικαιοσύνης. Δεσμευόμαστε για υπεύθυνη, αξιόπιστη εξωτερική πολιτική, χωρίς λεονταρισμούς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης