Δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί για να «σπάσει ο πάγος»

Δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί για να «σπάσει ο πάγος»

Είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Μον Πελεράν της Ελβετίας - Στόχος είναι να αποκατασταθούν οι προσωπικές σχέσεις των δύο ηγετών ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις  για επανέναρξη των συνομιλιών

Δείπνο Αναστασιάδη - Ακιντζί για να «σπάσει ο πάγος»
Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην οικία της ειδικής αντιπροσώπου του ΟΗΕ στη Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, δείπνο που παραθέτει ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, στον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Η συνάντηση γίνεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητα και έχει χαρακτηριστεί κοινωνικής φύσεως. Είναι η πρώτη συνάντηση του κ. Αναστασιάδη με τον κ. Ακιντζί μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Μον Πελεράν της Ελβετίας. Στόχος είναι να αποκατασταθούν οι προσωπικές σχέσεις των δύο ηγετών ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις  για επανέναρξη των συνομιλιών. 

Ο κ. Έιντε αύριο το πρωί αναχωρεί για την Αθήνα όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ενώ τη Δευτέρα θα βρίσκεται στην Άγκυρα για συνάντηση με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τη Τρίτη θα επιστρέψει στη Κύπρο. 


Κλείσιμο



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης