Παρέμβαση Kεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Παρέμβαση Kεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Με την ερώτησή του ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι ο Τούρκος Υπουργός αμφισβητώντας την ελληνικότητα των Ιμίων, θέτει υπό αμφισβήτηση την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Παρέμβαση Kεφαλογιάννη στην Κομισιόν για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου
Ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, που έρχονται μετά την ευθεία αμφισβήτηση του διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο, σημειώνει σε ερώτησή του προς την Κομισιόν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Με την ερώτησή του ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι ο Τούρκος Υπουργός αμφισβητώντας την ελληνικότητα των Ιμίων, ουσιαστικά θέτει υπό αμφισβήτηση την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
 
«Μετά την ευθεία αμφισβήτηση του Διεθνούς Δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο που με συνεχείς προκλητικές δηλώσεις μιλάει για “σύνορα της καρδιάς μας” και ζητάει επαναδιαπραγμάτευση της Διεθνούς Συνθήκης της Λωζάννης,  οι νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών προκαλούν ακόμη περισσότερη ανησυχία και προβληματισμό.
 
Με τις δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός αμφισβητεί γραπτώς την ελληνικότητα των Ιμίων, χαρακτηρίζοντας τις δύο νησίδες τουρκικό έδαφος.
Κλείσιμο
 
Τα δύο (Ανατολικό και Δυτικό Ίμιο ή Λίμνιο) ακατοίκητα ελληνικά νησιά βρίσκονται ανατολικά της Καλύμνου στα Δωδεκάνησα. Σύμφωνα με την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα το 1947, τα Ίμια ανήκουν στην Ελληνική επικράτεια, και βρίσκονται στα Ελληνικά θαλάσσια ύδατα.
 
Ερωτάται η Επιτροπή:
 
1. Είναι σε γνώση της η ευθεία αμφισβήτηση των ορίων της ελληνικής επικράτειας, που αποτελούν και μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
 
2. Πώς σχολιάζει τις παραπάνω δηλώσεις;».
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης