Λυκούδης: Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση του Ποταμιού για την Μάρκου

Λυκούδης: Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση του Ποταμιού για την Μάρκου

«Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω» λέει, καταδικάζοντας την ανακοίνωση του κόμματος κατά της βουλευτού, που αποχώρησε

Λυκούδης: Δεν συμφωνώ με την ανακοίνωση του Ποταμιού για την Μάρκου
Ισχυρούς «μετασεισμούς» προκαλεί η αποχώρηση της κυρίας Κατερίνας Μάρκου από την ΚΟ του Ποταμιού, αλλά και η σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε εναντίον της η ηγεσία του κόμματος.

Ο κ. Σπύρος Λυκούδης, οπαδός της συγκρότησης της κεντροαριστεράς, όπως και η κυρία Μάρκου, επέκρινε το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του κόμματος, ξεκαθαρίζοντας, δε, πως «σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Κλείσιμο
Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ανεξαρτητοποίηση της βουλευτού δεν τον αιφνιδίασε, ενώ επί της ουσίας υιοθέτησε το σκεπτικό της, υποστηρίζοντας ότι το Ποτάμι δεν κατάφερε, λόγω και των δικών του ευθυνών, να πρωταγωνιστήσει «στην μεγάλη αναγεννητική προσπάθεια ανασυγκρότησης του δημοκρατικού και μεταρρυθμιστικού χώρου» και πως το κόμμα, λόγω της διάχυτης ασάφειας και του ελλείμματος στην πολιτική του ταυτότητα και στην στρατηγική του, ευνοεί τέτοιες φυγόκεντρες τάσεις.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η κριτική στην κυρία Μάρκου θα έπρεπε να είναι πολιτικού χαρακτήρα και προσέθεσε: «Εμένα και το περιεχόμενο και το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης στην κυρία Μάρκου δεν με βρίσκει σύμφωνο. Χρειάζεται πολιτικού χαρακτήρα αντιμετώπιση και όχι κριτικές του τύπου "ξερουμε ποια είναι τα ελατήριά σου και τι ήθελες να κερδίσεις και ποιες είναι οι προθέσεις σου"». Σε αυτό το επίπεδο εγώ δεν μπορώ να λειτουργήσω».

Μιλώντας αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ αναφέρθηκε εκ νέου στα εσωτερικά του Ποταμιού.

Υποστήριξε ότι το Ποτάμι πρέπει να αποσαφηνίσει τι είναι και τι θέλει «όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, καμιά επιχειρηματολογία δεν είναι ύποπτη ούτε ένοχη, αλλά χρειάζεται αποσαφήνιση» τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για το τι πρόκειται ο ίδιος να πράξει σε περίπτωση πρόωρων εκλογών, απάντησε ότι θα κινηθεί με βάση τη συνείδησή του και τη συνεννόηση με τους «Μεταρρυθμιστές».

«Θα κινηθώ με βάση την δική μου ιστορία και διαδρομή, άλλωστε δεν είναι όλα προδιαγραμμένα για τον καθένα. Υπάρχει και το σπίτι μας, αν δεν εμφανιστούν οι αναγκαίες πολιτικές επιλογές» κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης