Nein, nein, nein από Σόιμπλε για χρέος

Nein, nein, nein από Σόιμπλε για χρέος

Κάθετος στην άποψή του ότι παρέλκει οποιαδήποτε συζήτηση για διευθέτηση του ελληνικού χρέους παρέλκει ο Βόλγκανγκ Σόιμπλε. - Δημοσίευμα της Sueddeutsche Zeitung αναφέρει ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας για άμεση εξέταση του ελληνικού αιτήματος.

Nein, nein, nein από Σόιμπλε για χρέος
«Όχι, όχι και ξανά όχι» στην έναρξη συζητήσεων για τη μείωση του ελληνικού χρέους όπως διακαώς επιθυμεί η Ελλάδα λέει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα
Süddeutsche Zeitung. Ο Γερμανός υπουργός κρίνει ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοίγματος του ζητήματος του χρέους πριν από την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων για τις οποίες έχει δεσμευτεί η ελληνική κυβέρνηση.

Όσο για την απόπειρα σύνδεσης του χρέους με το προσφυγικό, ο Σόιμπλε θεωρεί ότι «προκειμένου η συμφωνία για το προσφυγικό να λειτουργήσει, η Γερμανία έχει ανάγκη από την Ελλάδα. Αυτό όμως επιτρέπει στην ελληνική κυβέρνηση να εγείρει απαιτήσεις. Τις επόμενες εβδομάδες η διαμάχη αυτή πιθανώς θα γίνει πιο έντονη, αλλά το ΔΝΤ θα αποφασίσει το Δεκέμβριο εάν θα συμμετάσχει ή όχι στη χρηματοδοτική βοήθεια προς την Ελλάδα. Το Ταμείο θέτει μεταξύ άλλων ως προϋπόθεση την ελάφρυνση του χρέους, όμως ο Σόιμπλε απορρίπτει και αυτή την απαίτηση».
Κλείσιμο

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η απουσία ανταγωνιστικότητας από την ελληνική οικονομία. Τώρα όλοι προσποιούνται πως είναι πεπεισμένοι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αν υπάρξει ελάφρυνση. Αυτό όμως δεν ισχύει» δηλώνει ο Σόιμπλε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης