Με ρακές και μαντινάδες ο Θεοδωράκης στην Κρήτη

Με ρακές και μαντινάδες ο Θεοδωράκης στην Κρήτη

Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μανόλης Καλλέργης, ο οποίος του δώρισε μια βούργια παραδοσιακή ως εναλλακτική στο σακίδιο που συνηθίζει να έχει μαζί του



Με ρακές και μαντινάδες ο Θεοδωράκης στην Κρήτη
Τα Ανώγεια στο Ρέθυμνο ήταν ο τελευταίος σταθμός του Σταύρου Θεοδωράκη κατά την επίσκεψή του στην Κρήτη, με τους ντόπιους να του επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή, με ρακές και μαντινάδες.

Τον επικεφαλής του Ποταμιού υποδέχτηκε ο δήμαρχος της πόλης, Μανόλης Καλλέργης, ο οποίος του δώρισε μια βούργια παραδοσιακή ως εναλλακτική στο σακίδιο που συνηθίζει να έχει μαζί του, υπενθυμίζοντάς του τα προβλήματα των ορεινών δήμων εξαιτίας υποστελέχωσης και έλλειψης πόρων.

Κλείσιμο
Στη συνέχεια μαζί επισκέφθηκαν το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων αιτούντων Άσυλο. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους του Κέντρου -από τα ελάχιστα που υπάρχουν στη χώρα μας αυτή τη στιγμή- για το έργο τους και είχε την ευκαιρία να περάσει χρόνο με τα 25 προσφυγόπουλα -αγόρια διαφόρων ηλικιών- που φιλοξενούνται εκεί και αναζητούν εναγωνίως τους γονείς τους αλλά και μια ασφαλή νέα πατρίδα.

Μετά το τέλος της επίσκεψης επανέλαβε την πρόταση του Κινήματος για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα: “Πρέπει να υπάρχει μια ξεχωριστή δομή για να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να μάθουν ελληνικά, να μάθουν κάποιες τέχνες και να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα μπορούν σε λίγα χρόνια να είναι τα παιδιά μας. Είναι ήδη τα παιδιά μας, αλλά μπορούν να γίνουν και στην πράξη, δηλαδή να μιλάνε τη γλώσσα μας και να έχουν μια πραγματική ευκαιρία εδώ στην πατρίδα μας”.

Η επίσκεψη έκλεισε με τον Σταύρο Θεοδωράκη να συνομιλεί με φίλους και εθελοντές του Ποταμιού στην αίθουσα “Μ. Κεφαλογιάννης”. Στις ερωτήσεις των παρευρισκομένων ο επικεφαλής του Κινήματος τόνισε για άλλη μια φορά ότι “η κυβέρνηση εξαπάτησε τους Κρητικούς όπως εξαπάτησε και του υπόλοιπους Έλληνες. Ψηφίζει μέτρα αντίθετα με τις χθεσινές της υποσχέσεις, μέτρα σε βάρος του Ελληνικού λαού”. Στην συγκέντρωση περευέθηκε ο δήμαρχος Ανωγείων Μανώλης Καλλέργης, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων. Η εκδήλωση έκλεισε με χαιρετισμό του ευρωβουλευτή του Ποταμιού, Γιώργου Γραμματικάκη.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν στην επίσκεψή του στα Ανώγεια τα στελέχη του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης, Γιώργος Αεράκης, Αναστασία Μανώλα, Βάσω Λίπα, Μαργαρίτα Γερούκη, Κυριάκος Καραγιώργης, Νίκυ Φτυλικάκη, Στέλιος Κτενιαδάκης, Νίκο Μολδοβανίδης και ο Γιάννης Καλαντζάκης.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης