Σία Αναγνωστοπούλου: «Μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε τη δημόσια παιδεία»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε τη δημόσια παιδεία»

Από εκεί και πέρα, το τι δημόσια ΑΕΙ θέλουμε στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα, να το συζητήσουμε, συμπλήρωσε ακόμα η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας 

Σία Αναγνωστοπούλου: «Μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε τη δημόσια παιδεία»
Για τη συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 σχετικά με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η Σία Αναγνωστοπούλου. 

Η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας διαμήνυσε ότι αυτό που απασχολεί του υπουργείο είναι να κατοχυρώσει τη δημόσια παιδεία ωστόσο δεν θέλησε να αναφερθεί συγκεκριμένα στο άρθρο 16 του συντάγματος. 

Κλείσιμο
«Ως υπουργείο Παιδείας, μας ενδιαφέρει να κατοχυρώσουμε τη δημόσια παιδεία. Από εκεί και πέρα, το τι δημόσια ΑΕΙ θέλουμε στη νέα εποχή, στον 21ο αιώνα, να το συζητήσουμε. 

Το μεγάλο έλλειμμα είναι η δημοκρατία, όχι μόνο στα ΑΕΙ, αλλά γενικώς, όπως και το πώς ανοίγονται τα ΑΕΙ σε νέες προκλήσεις της εποχής, με δημοκρατικό τρόπο και διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους, ως δημόσιο αγαθό η Παιδεία. 

Αυτό με ενδιαφέρει, ο δημόσιος χαρακτήρας της Παιδείας. Δεν θα απαντήσω (για το άρθρο 16), αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κατοχυρώσουμε (το δημόσιο χαρακτήρα της Παιδείας) και να διαφυλαχθεί όσο το δυνατόν καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά η Σία Αναγνωστοπούλου. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης