Ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας με στόχο το 25% επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας με στόχο το 25% επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

«Διεκδικούμε να συσπειρώσουμε το 25% της ελληνικής κοινωνίας που αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντροαριστερό» τονίζει σε σχετική του επιστολή ο κ. Μανιάτης

Ανασυγκρότηση της σοσιαλδημοκρατίας με στόχο το 25% επιχειρούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ
Την πρώτη της σύσκεψη πραγματοποιεί την ερχόμενη Τετάρτη η Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, που έχουν συγκροτήσει το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, κινήσεις και προσωπικότητες της κεντροαριστεράς, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κινήματος Γιάννη Μανιάτη.

«Διεκδικούμε να συσπειρώσουμε το 25% της ελληνικής κοινωνίας που αυτοπροσδιορίζεται ως Κεντροαριστερό, που αισθάνεται ότι ανήκει στον ευρύτερο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας» τονίζει σε σχετική του επιστολή ο κ. Μανιάτης και επισημαίνει ότι «η πρόσφατη, εξαιρετικά θετική, πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ. – Κινήσεις Πολιτών) στις τελευταίες εκλογές, αποτελεί ήδη ένα πολύ σημαντικό πολιτικό και κοινωνικό κεκτημένο, που μας δίνει τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε πως τώρα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί αυτή η ενότητα».

Για την επίτευξη του στόχου θέτει δυο προϋποθέσεις:

Πρώτον, η ανάδειξη των αξιακών στοιχείων της Σοσιαλδημοκρατίας, που παρά τις αντιφάσεις, υποχωρήσεις και παλινδρομήσεις της, αποτελεί τη μοναδική Αριστερά της Ευρώπης και όχι έναν χώρο που βρίσκεται μεταξύ της Αριστεράς και της Δεξιάς. Για να γίνει αυτό, δεν φτάνει μόνο να αποστασιοποιείται από το νεοφιλελευθερισμό και τον κρατισμό. Δεν αρκεί, για να μη συνθλιβεί στις μυλόπετρες της συντηρητικής, νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, αλλά και της μεταλλασσόμενης σε ένα απολίτικο, λαϊκίστικο, δημαγωγικό σχηματισμό δήθεν «ριζοσπαστικής Αριστεράς».

Το δεύτερο στοιχείο στο οποίο χρειάζεται να εστιάσουμε είναι η διαμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας. Έχουμε κατανοήσει, πως αν θέλουμε να πετύχουμε κάτι σταθερό και πολιτικά αξιόπιστο, χρειάζεται αυτή η Επιτροπή να λειτουργήσει ανοικτά. Πιστεύουμε πως δεν αρκεί να μιλάμε μόνο για τις γενικές αρχές και αξίες μας, αλλά να τις προσεγγίσουμε και ανά μεγάλη θεματική ενότητα.
Κλείσιμο

Ο σχετικός διάλογος θα γίνει κατ' αρχάς πάνω στις εξής θεματικές ενότητες:

1.       Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία, αξίες, προσφορά, προβλήματα και ανανέωση

2.       Η Ελλάδα και ο γεωπολιτικός της ρόλος – Προκλήσεις και προοπτικές

3.       Το νέο παραγωγικό Μοντέλο - Δημόσιος και Ιδιωτικός τομέας - Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία, Εξωστρέφεια

4.       Πολιτικό σύστημα και Κράτος

Η άμεση κατάργηση του bonus των 50 εδρών αποτελεί για μας την πρώτη πολιτική προτεραιότητα του επόμενου χρονικού διαστήματος.

5.       Κράτος Πρόνοιας και Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών

6.       Παιδεία και Πανεπιστήμια

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης